spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Ontwerpen in vier uur

‘Gij zult geen plagiaat plegen’

220V Festival in het Gaslab
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Japanse led-expert geeft Holstlezing TU/e
5 november 2008 - Led-expert prof.dr. Shuji Nakamura van de University of California in Santa Barbara houdt op donderdag 20 november de 32ste Holstlezing aan de TU/e. x4_s.jpg
Lees meer »
Alumni steken handen uit de mouwen voor het goede doel
3 november 2008 - Vijftien TU/e-alumni hebben afgelopen zaterdag belangeloos de hele dag in de tuin gewerkt van de Rode Kruis Bungalow in Someren, een onderkomen voor mensen die niet zelfstandig met vakantie kunnen. x3_s.jpg
Alumni Lisanne Kusters (links) en Loes van Zijp staken zaterdag mee de handen uit de mouwen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Zoeken naar dé student met hét idee

31 oktober 2008 - Ken (of ben) jij hét voorbeeld van inzet voor kennis en samenleving van dit jaar, oftewel een echt studerend rolmodel? Nomineer hem of haar dan (of laat jezelf voordragen) voor de verkiezing van de ScienceGuide Student van 2008. Het gaat wel echt om de eer; er zijn geen grote prijzen te winnen.
Lees meer »

Chris Witty tweede op schaatsmarathon Eindhoven

30 oktober 2008 - De Amerikaanse schaatster Chris Witty, tevens trainer van studentenschaatsclub Isis, is woensdagavond 29 oktober tweede geworden bij de vrouwen tijdens de achtste marathon om de KNSB Cup. Op de ijsbaan van Eindhoven werd ze na zestig ronden in een massasprint nipt verslagen door Elma de Vries.

x1_s.jpg
Chris Witty (rechts). Archieffoto Bart van Overbeeke

Lees meer »
Weer vertraging verbouw en nieuwbouw W-hal
Lundqvist: “W-hal is geen Noord-Zuid-lijn”
30 oktober 2008 - Het voorontwerp van de verbouw en nieuwbouw van de W-hal, dat onlangs werd opgeleverd door Ector Hoogstad Architecten, is fors duurder dan begroot. Het College van Bestuur wil het budget onder geen beding overschrijden, zo maakte collegevoorzitter Amandus Lundqvist maandag bekend in de vergadering van de universiteitsraad. “De W-hal is geen Noord-Zuid-lijn”, zo liet hij weten.
Lees meer »
‘Plasma Experience’ boeit en vermaakt
30 oktober 2008 - Plasma’s zijn nuttig én mooi. Dat was kort samengevat de boodschap van de Super TU/esday die dinsdag 28 oktober werd gehouden door de faculteit Technische Natuurkunde.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Oud-TU/e’er voorzitter OMO
Lees meer »
TU/e’ers kraken internetbeveiliging van de toekomst
30 oktober 2008 - Onderzoekers van de TU/e zijn erin geslaagd om de code van het zogeheten McEliece-encryptiesysteem te kraken. Dit systeem is een kandidaat voor de beveiliging van internetverkeer in het tijdperk van de kwantumcomputer - de voorspelde supersnelle computer van de toekomst. Tegelijk met de kraak presenteerden de onderzoekers ook een nieuwe sleutel waarmee de McEliece-code wél kraakbestendig is.
Lees meer »
Open dag op zaterdag trekt meer ouders
30 oktober 2008 - Ouders zijn steeds meer betrokken bij de studiekeuze van hun kinderen. Om hen nog beter in staat te stellen mee te gaan naar de TU/e, was er dit jaar voor het eerst een open dag in het weekend. Zaterdag 25 oktober vergezelden zeshonderd papa’s en mama’s evenzoveel belangstellende vwo-scholieren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Verplichte’ studiepunten voor academische vorming in minor
30 oktober 2008 - Vanaf 1 september 2009 worden in elke TU/e-minor drie studiepunten vrijgemaakt voor een extra impuls op het gebied van academische vorming. Dat betreft een tiende van het totaal aantal punten. Er worden vijf nieuwe, kleine universiteitscolleges voor in het leven geroepen, en ook het volgen van een reeks lezingen van Studium Generale geeft dan recht op een studiepunt. Het College van Bestuur heeft dit besloten in overleg met de decanen en opleidingsdirecteuren.
Lees meer »
VU heeft wél geld op IJsland
30 oktober 2008 - Anders dan de VSNU eerder veronderstelde, is er toch een universiteit die mogelijk schade ondervindt van de IJslandse bankencrisis. De Vrije Universiteit Amsterdam zou een obligatie in IJsland hebben, waarvan de waarde mogelijk meerdere miljoenen bedraagt.
Lees meer »
Industrial Design uitgenodigd op topdag EZ
30 oktober 2008 - De Dutch Design Week (DDW) heeft voor Industrial Design een leuk resultaat opgeleverd: een delegatie houdt maandag een presentatie op de jaarlijkse internationale dag van het ministerie van EZ.
Lees meer »
Een lokker voor onontdekte Stadstuin
30 oktober 2008 - Niels Groeneveld, vierdejaars Bouwkundestudent aan de TU/e, heeft de GRID architecture competition gewonnen met een ontwerp voor een knalrood object dat publiek de Eindhovense Stadstuin in moet lokken.
Geert Koenen (links) overhandigde de prijs aan Groeneveld. Foto: Jos Lammers
Lees meer »
TU/e en UvT steken geld in nieuwe rekenmethode
30 oktober 2008 - De TU/e en de Universiteit van Tilburg geven ieder 35.000 euro aan de Stichting Goed Rekenonderwijs voor het ontwikkelen en op de markt brengen van een nieuwe rekenmethode. Zij vinden het noodzakelijk een alternatief te bieden voor de zogeheten ‘realistische rekenmethodes’ die nu domineren in het basisonderwijs.
Lees meer »
Modelrecht voor unieke TU/e-leeslamp
30 oktober 2008 - Het Innovatielab heeft half oktober een modelrecht aangevraagd voor een leeslamp die is ontwikkeld door ir. Philip Ross van Industrial Design. Het is volgens het Innovatielab de eerste keer dat de TU/e een beroep doet op een dergelijke wettelijke bescherming.
Ir. Philip Ross met de door
hem ontworpen leeslamp.
Lees meer »
Eerste certificaten hbo-doorstroomminoren
30 oktober 2008 - De eerste vijf geslaagden voor de hbo-doorstroomminoren aan de TU/e hebben dinsdag 28 oktober hun certificaten gekregen. Omdat de hbo-instroom aan de TU/e de laatste jaren is gedaald, is vorig jaar gestart met deze programma’s, die de overgang tussen hbo en wo moeten vergemakkelijken en bevorderen.
Lees meer »
Geen prijs voor glasblazer GTD
Lees meer »