spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik ben er gevoelig voor om het verschil te kunnen maken”
30 oktober 2008 - Vooruit, als student was hij best een beetje opstandig. Aankomend rector te Twente prof.dr. Ed Brinksma (51), nu nog wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute, grijnst. “Je ging destijds niet studeren met het oog op een glansrijke carrière, maar om de maatschappij te veranderen. En daarvoor moest wel eens een academiegebouw worden bezet - om maar even een bekentenis à la Duyvendak te doen.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

‘Gij zult geen plagiaat plegen’

30 oktober 2008 - Plagiaat, ‘het overnemen van stukken, gedachten, redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk’. Ook wel letterdieverij genoemd. Dat een instituut als een universiteit nooit geheel plagiaat-vrij is, valt te verwachten. Uiteraard wordt wel het één en ander gedaan om het zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Cursor dook in de wereld van plagiaat aan de TU/e.
Illustraties: David Ernst
Lees meer »
“Religie heeft nog niet afgedaan”
30 oktober 2008 - “De relatie tussen techniek en religie bestaat al sinds mensenheugenis. Toch is de studie hiernaar relatief nieuw terrein”, zegt drs. Michiel van Well van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek. Op 22 oktober presenteerde hij het Boek ‘Deus et Machina: de verwevenheid van technologie en religie’ waaraan ook prof.dr. Maarten Verkerk, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU/e, meeschreef. De conclusie: ondanks de secularisatie is de relatie tussen techniek en religie springlevend.
Illustraties: David Ernst
Lees meer »
De week van/Michel
30 oktober 2008 - Michel Scheepers houdt zich als huismeester van de faculteit Scheikundige Technologie onder andere bezig met onderhoud, schoonmaak, verbouwingen en catering.
Lees meer »