spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Pieter Mooren

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
11 maart 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘Eten moet je toch!’: de goedkoopste en lekkere homemade studentenmaaltijd.

Panel van de week


Mike Krom, derdejaars Biomedische Technologie
Tom van de Voort, eerstejaars Bouwkunde
Martine Borm, derdejaars Biomedische Technologie
Koen op ’t Hoog, vierdejaars Technische Natuurkunde

 

Pasta al Tonno à la Irene
(macaroni, 2 blikjes tonijn, 1 blikje maïs, 4 uien, kruidenkaas, 125 ml crème fraîche. Kosten: 0,88 euro per persoon)

Als het gerecht is opgeschept, twijfelt Koen of hij een hap zal nemen. Hij concludeert: het smaakt beter dan dat het ruikt. Wel heeft hij wat aan te merken op de pasta: deze is niet geweldig. Tom is het meteen met hem eens: goedkope pasta is gewoon vies. De saus valt bij Tom en Mike wel in de smaak, maar Mike geeft toch de voorkeur aan rode saus. Martine denkt dat dit een perfecte op-stap-bodem is. Aan de andere kant is het misschien niet zo prettig als het er allemaal weer uit moet…Wat echt fijn is aan dit gerecht is dat (bijna) alle producten lang houdbaar zijn. Koen moet tot slot nog iets kwijt: tonijn is echt kattenvoer.

Pannenkoeken à la Martine (BESTE KEUS!)
(500g bloem, 1 liter melk, 2 eieren. Kosten: 0,30 euro per persoon)

Het eerste dat Mike opmerkt, is dat hij deze pannenkoeken lekkerder acht dan pannenkoeken uit de magnetron. Ook Koen beaamt dat ze lekker zijn, hij vindt dat ze smaken naar pannenkoeken. Tom is er ook erg tevreden over, wel zou hij het eerder eten als lunch dan avondmaal. “Dit is echt de lekkerste maaltijd van allemaal”, zegt Martine, “vooral met veel liefde gemaakt!” Iedereen is van mening dat het inderdaad veel tijd kost om zo’n berg pannenkoeken te bakken. Het heeft wel een voordeel als je eenmaal zo’n berg hebt gebakken: de volgende ochtend kun je er ook nog van genieten. Vanwege de voordelen, de talloze variatiemogelijkheden en de goede prijs-kwaliteitverhouding wordt dit gerecht unaniem verkozen tot de lekkerste homemade studentenmaaltijd!

Quiche à la Robbin
(pak quiche-mix, prei, spekjes, melk, 2 eieren, kaas. Kosten: 1,58 euro per persoon)

De bovenkant van de quiche is erg knapperig bruin. Dat valt goed in de smaak bij het panel. Het is jammer dat het nogal zout is, vindt Mike. Ook Koen proeft dat de quiche niet overal even lekker is. Tom suggereert dat je het ook kan maken met hamreepjes in plaats van spek; dat zal een groot verschil maken. Koen en Mike zijn het met elkaar eens: dit gerecht kun je alleen maken als je een student bent die veel tijd heeft. Zelf zouden ze dit dus nooit maken, vanwege de voorbereiding en de lange baktijd. Wel het gezondst van alle gerechten!

Spaghetti Bolognese à la Anne
(verse tomaten, verse basilicum, knoflook, bouillonblokje, suiker, gehakt, spaghetti. Kosten: 1,10 per persoon)

Ondanks de goede bedoelingen om vier overheerlijke gerechten te serveren, sloegen we bij dit gerecht de plank mis: twee panelleden lusten blijkbaar geen tomaat. Ondanks dit droevige gegeven valt de saus bij de andere panelleden wel erg in de smaak. Koen vindt dat de saus smaakt als ‘vers van de Italiaan’ en het bevat een intense tomaatsmaak. Ook Mike is het met hem eens: beide heren verkiezen deze saus boven de tonijnsaus. Verder wordt het idee geopperd dat er misschien wat meer andere groente doorheen mag, maar dan wordt het gerecht weer een stuk duurder.


Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl • Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.