spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

TU/e en Philips publiceren meetmethode lichtgevende folies

15 maart 2020 - Onderzoekers van de TU/e hebben in samenwerking met Philips Research een nieuwe methode ontwikkeld om werking van organische leds (OLED’s) op nanoschaal te bestuderen. De vinding is een belangrijke stap in het verbeteren van OLED’s -waarmee lichtgevende folies kunnen worden gemaakt- en werd afgelopen zondag online gepubliceerd in het vakblad Nature Photonics.

x2_s.jpg
Lees meer »
‘Visievoorstel’ voor Catalyst
12 maart 2010 - Architectenbureau Inbo heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor Catalyst, het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw voor jonge technostarters, dat eind 2011 moet worden opgeleverd op het TU/e-terrein. x1_s.jpg
Een artist impression van de transparante binnenruimte in Catalyst.
Lees meer »
Vertrouwenscrisis tussen UT en TU/e
“Code of conduct geschonden bij overstap wetenschappers”
11 maart 2010 - Het College van Bestuur en de universiteitsraad van de Universiteit Twente zijn kwaad op het bestuur van de TU/e naar aanleiding van de overstap van vier Twentse wetenschappers naar Eindhoven. De ‘code of conduct’ waaraan de drie TU-besturen zich gecommitteerd hebben, zou geschonden zijn. “Die gedragsregels hebben we niet voor niets met elkaar afgesproken”, zegt de woordvoerder van het CvB van de Universiteit Twente.
Lees meer »
“Beautiful but disturbing”
11 maart 2010 - Vijftig foto’s van twaalf verschillende fotografen met als onderwerp het effect van industrialisering op de aarde, dat is de expositie ‘Earth’ van de fotowedstrijd Prix Pictet. Woensdagmiddag is de expositie officieel geopend.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Lage opkomst brainstormsessie Bouwkunde
11 maart 2010 - De opleiding Bouwkunde is populair onder studenten. De lage opkomst voor een brainstormsessie over de toekomst van de faculteit wekte daarom verwondering. Gezien de problemen waarmee de faculteit kampt, was meer animo voor de bijeenkomst verwacht.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Extra toezicht bij borrels na hausse aan laptopdiefstallen
11 maart 2010 - De studieverenigingen gaan de komende weken, in samenwerking met de TU/e-beveiliging, extra toezicht houden bij hun wekelijkse donderdagmiddagborrels. De Federatie Studieverenigingen Eindhoven verzoekt alle clubs daarnaast dringend contact op te nemen met de gebouwbeheerders, om op niet al te lange termijn kluisjes bij alle kroegen te laten plaatsen. Dit alles in de hoop de hausse aan laptopdiefstallen op de campus een halt toe te roepen.
Lees meer »
TU/e houdt vast aan invoering harde knip in 2012
11 maart 2010 - De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Ruim baan voor talent’ vorige week controversieel verklaard. Daarmee lijkt ook de wettelijk verplichte invoering van de harde knip, waar studenten voor het eerst mee te maken zouden krijgen in het collegejaar 2012-2013, te zijn uitgesteld. De TU/e is echter nog steeds van plan de maatregel per september 2012 in te voeren.
Lees meer »
TU/e-student roept op tot actie
11 maart 2010 - Student Technische Innovatiewetenschappen Rick Wolbertus vindt het niet toelaatbaar dat de basisbeurs een lening wordt, zoals het vorige kabinet wilde. Hij wil daarom alle TU/e-studenten oproepen om mee te gaan naar de demonstratie die Comité SOS op 25 maart houdt in Den Haag. Ook aan de TU/e gaat hij actievoeren en wel op 22 maart.
Lees meer »
Informaticus Jos Baeten stapt over naar Werktuigbouwkunde
11 maart 2010 - Prof.dr. Jos Baeten, vice-decaan van de faculteit Wiskunde & Informatica, neemt komende maand bij Werktuigbouwkunde de leerstoel Systems Engineering over van prof.dr.ir. Koos Rooda, die met emeritaat gaat.
Jos Baeten. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Tv-uitzending elektrische auto roept discussie op
11 maart 2010 - Actualiteitenrubriek Netwerk schetste op 5 maart een somber beeld van de toekomst van de elektrische auto. De uitzending, waarin ook de Eindhovense automotive-onderzoeker dr.ir. Theo Hofman aan het woord komt, steekt min of meer de draak met de ambitieuze overheidsplannen op dit gebied. Hofman kan zich niet vinden in die negatieve beeldvorming.
Lees meer »
Duurzaamheidsprijs Shell voor TU/e-alumna
11 maart 2010 - Anitha Sarkar, alumna van de TU/e-opleiding Sustainable Energy Technology, heeft de Shell Master Prijs 2009 gewonnen voor haar onderzoek naar zonnecellen. Dinsdag 9 maart kreeg zij deze duurzaamheidsprijs met bijbehorende cheque van vijfduizend euro uitgereikt.
Anitha Sarkar kreeg de cheque uit handen van Shell-directeur Peter de Wit.
Lees meer »
Nieuwe website TU/e uitgesteld
11 maart 2010 - De lancering van de nieuwe homepage van de TU/e is uitgesteld tot begin september. De stuurgroep wilde er niet overhaast mee starten. “Live gaan kun je maar één keer.”
Een eerste indruk van het design van de nieuwe TU/e-website.
Lees meer »
Minor over de grens: “grotere uitdaging, grotere beloning”
11 maart 2010 - TU/e-minorcoördinator prof.dr. Paul Koenraad zou het wel weten als hij nog student was: hoe verder van huis, hoe liever. Hij is dan ook fervent voorstander van een minor buiten de eigen faculteit, liever nog buiten de universiteit en zelfs buiten eigen land. Op de Minormarkt op 24 maart kunnen tweedejaars studenten zich oriënteren op dit gedeelte van hun bachelor.
Lees meer »
Karten op de campus
11 maart 2010 - Rokend rubber op het TU/e-terrein op zaterdag 24 april: de personeelsvereniging laat die dag een kartingcircuit aanleggen op de parkeerplaats bij het Paviljoen. Studenten en medewerkers kunnen in één van de vijf karts de gemotoriseerde strijd aangaan.
Lees meer »
Verbrandingstechnologie schrijft zich in voor Academische Jaarpijs
11 maart 2010 - Een team van de capaciteitsgroep Verbrandingstechnologie van de faculteit Werktuigbouwkunde heeft zich ingeschreven voor de Academische Jaarprijs. Deze prijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt de hoofdprijs van honderdduizend euro om het ingediende plan te realiseren.
Lees meer »
Debat met rector op 12 mei
Lees meer »