spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Stiekem zouden we best een muzikale klapper willen maken”
22 november 2007 - Als veertienjarige puber ruilde hij een legeruniform en wat andere oorlogsmemorabilia tegen een gitaar, en stortte de beginnend muzikant zich op het bekende gitaarrifje van Deep Purple’s ‘Smoke on the water’. Pas twee decennia van eenzaam zolderhobbyisme later stond Bouwkunde-medewerker dr.ir. Jos van Schijndel voor het eerst met een band op de planken. Gedroomd van wereldtournees en drommen fans heeft hij nooit, “maar ik heb nog altijd spijt dat ik niet eerder werk heb gemaakt van de muziek.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Praten met boeren, burgers en buitenlui om dertien miljard jaar terug in de tijd te kijken
22 november 2007 - In het noordoosten van Nederland begint binnenkort de bouw van LOFAR, een radiotelescoop die bestaat uit duizenden kleine antennes, verbonden door een speciaal glasvezelnet. De antennes moeten samen oeroude signalen gaan ontvangen, radiogolven van vlak na de geboorte van het heelal. De antennestations worden verspreid over een gebied met een diameter van ongeveer honderdvijftig kilometer. In de Australische woestijn zou je zo’n systeem gewoon bouwen, maar in een propvol land als Nederland is dat een stukje lastiger. TU/e-alumnus ir. Peter Bennema, die gisteren een lezing gaf voor Studium Generale, is sinds 2003 verantwoordelijk voor de grondaankopen en planologische procedures voor LOFAR.
Peter Bennema. Foto: André Weima.
Lees meer »
Drie keer bijna dezelfde opleiding: is dat wel handig?
22 november 2007 - Met gemeenschappelijke masteropleidingen hopen de drie TU’s de instroom van studenten te verhogen. Ook geven de 3TU-masters studenten de mogelijkheid een specialisatie aan één van de twee andere TU’s te doen. Inmiddels zijn bijna al deze gezamenlijke masters goedgekeurd.
Lees meer »
De week van/René
22 november 2007 - René Janssen is hoogleraar physical organic chemistry bij de faculteit Scheikundige Technologie.
Lees meer »