spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


“Mijn afstudeerrichting zit tussen informatica en bedrijfskunde in”, zegt Judith Kennes.
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
James Bond samengevat: vrouwen en actie
22 november 2007 - Bijna twee miljard dollar schijnt YouTube waard te zijn. Een krankzinnig bedrag, maar het geeft wel aan dat websites met filmpjes hot zijn. Vaak staan er duizenden op, zodat je het overzicht al snel volledig kwijt bent. Een korte, bewegende samenvatting van elk filmpje zou handig zijn bij het zoeken naar wat je interesseert. Hiervoor heeft Mauro Barbieri van Philips Research software ontwikkeld: stop er een film in en er komt een korte, maar waarheidsgetrouwe preview uit. Donderdag 29 november verdedigt hij zijn proefschrift aan de TU/e.
Lees meer »
Het voorspellen van herstel bij botbreuken
22 november 2007 - Bij vijf tot tien procent van de patiënten met een botbreuk verloopt het herstelproces veel te langzaam, of herstelt het bot zich zelfs helemaal niet. Dat komt vooral voor bij gecompliceerde botbreuken, zoals een verbrijzeld bot of bij botten die op verschillende plekken zijn gebroken. Hanna Isaksson ontwikkelde in haar promotieonderzoek een mechanisch model dat het herstelproces bij breuken nauwkeurig kan beschrijven. Dit model kan in de toekomst van toegevoegde waarde zijn bij het bepalen van behandelprotocollen voor het helen van botfracturen. Isaksson verdedigt haar proefschrift op maandag 26 november.
Een schematische weergave van de drie belangrijkste fasen van het herstelproces van een botbreuk. Dit zijn de ontstekingsfase, de bot-regeneratiefase en de bot-adaptiefase.
Lees meer »
Koele kabels bij Waldur
Lees meer »
Heineken-nominaties geopend
Lees meer »