spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Queen-gitarist ‘rector’

Terugkijken in de tijd

STRPFestival
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Jarig Thor trakteert op vlaai
28 november 2007 - Precies vijftig jaar oud is studievereniging Thor van Elektrotechniek vandaag. Reden voor een lustrummaand, die vandaag, woensdag 28 november, werd ingeluid met koffie en vlaai voor alle studenten en medewerkers van de faculteit. Vanmiddag kan er in het Walhalla geborreld worden en donderdag staat het diesfeest op het programma, wederom in het Walhalla. Vrijdag is een speciaal feest voor alle medewerkers van Elektro. Alle genoemde activiteiten vinden plaats in het Walhalla in Potentiaal.
Thor heeft verder een gala, een cantus en verschillende excursies op de lustrumrol staan.

x6_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Sint zet DIZ-personeel in zonnetje
28 november - ‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.’ Onder die bekende klanken brengt Sinterklaas vandaag, woensdag 28 november, een bezoekje aan de verschillende locaties waar medewerkers van Dienst Interne Zaken (DIZ) actief zijn. De stoomboot had hij, samen met twee pieten, tijdelijk ingeruild voor een busje van de TU/e-brandweer. x5_s.jpg
Lees meer »

Boksen en kickboksen bij nieuwe studentensportclub

27 november 2007 - Eindhoven heeft er binnenkort weer een studentensportvereniging bij: Impact. De club, die zich gaat bezighouden met boksen en kickboksen, hoopt in februari de eerste algemene ledenvergadering te houden. De aspirant-ledenlijst telt momenteel zo’n dertig namen, laat voorzitter Johan Aders weten. x4_s.jpg
Lees meer »
Minister Plasterk haalt de teugels aan
26 november 2007 - De studieuitval in het hoger onderwijs moet omlaag, het opleidingsniveau van docenten moet omhoog en instellingen die niet goed presteren, leveren straks budget in. Alleen toponderzoekers krijgen meer vrijheid. Het kabinet maakte afgelopen vrijdag niet alleen bekend hoe het de bestrijding van het lerarentekort gaat betalen, maar ook wat het de komende jaren van plan is met het hoger onderwijs en onderzoek.
x3_s.jpg
Lees meer »
TU/e helpt Uganda het ‘India van Afrika’ te worden
23 november 2007 - De TU/e gaat, samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen, tien studenten uit Uganda een promotieplaats bieden in de informatica. De dertig kandidaten verblijven momenteel in Nederland voor een selectieprocedure. x2_s.jpg
De Ugandese PhD-kandidaten, in het Eindhovense DAF-museum. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Namen verwijderen uit internetarchieven hoeft niet’
22 november 2007 - Universiteits- en hogeschoolkranten hoeven geen namen te verwijderen uit oude artikelen in het internetarchief. Dat is het oordeel van de Raad voor de Journalistiek na een klacht van een voormalige student tegen U-blad, de krant van de Universiteit Utrecht. x1_s.jpg
Lees meer »
TU/e heeft 6,9 miljoen over
Onvervulde vacatures mede oorzaak overschot
22 november 2007 - Over de periode van januari tot en met september van dit jaar heeft de TU/e een positief resultaat geboekt van 6,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de vorige week verschenen derde-kwartaalrapportage. Vorig jaar was dat 4,8 miljoen, waar uiteindelijk eind december 3 miljoen van resteerde. Ook ditmaal is het feit dat een groot aantal vacatures nog niet is ingevuld, een belangrijke verklaring voor het ontstaan van het overschot.
Lees meer »
Zeemansliederen in de Blauwe Zaal
22 november 2007 - Een walvisvaarder, met een dronken kapitein, een slechte kok en werkvolk dat afgebeuld wordt. Deze negentiende-eeuwse setting stond centraal in de musical Jonas, die de TU/e-personeelsvereniging afgelopen zondag twee keer liet opvoeren in de Blauwe Zaal in het Auditorium, ter ere van het vijftigjarig bestaan de vereniging.
Foto’s: Rien Meulman
Lees meer »
56 geïnteresseerden voor TU/e-fiets
22 november 2007 - 56 eerstejaars studenten hebben zich aangemeld voor een TU/e-fiets. Op donderdag 15 november sloot de inschrijving. Projectleider Marcel van Buijtenen laat weten dat zo’n honderd extra studenten, die in de studentenadministratie een tweede adres in Eindhoven hebben, inmiddels ook zijn uitgenodigd deel te nemen. De nieuwe inschrijvingstermijn loopt tot 7 december.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Quadrivium en Queen
22 november 2007 - Met zo’n duizend aandachtige luisteraars was de grote zaal van Muziekcentrum Fritst Philips vrijdagavond 16 november bijna helemaal vol. Harmonieorkest Auletes en koor Vokollage van studenten-muziekvereniging Quadrivium voerden er die avond samen met twee koren uit de regio ‘The Queen Symphony’ uit.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
“Duur hoger onderwijs is ook toegankelijk”
22 november 2007 - Wat gebeurt er als OCW-minister Ronald Plasterk het collegegeld verhoogt? Vrij weinig, menen wetenschappers. Er zal hooguit een tijdelijk effect optreden.
Lees meer »
Weer meer sportkaarten verkocht
22 november 2007 - Het Studenten Sport Centrum (SSC) heeft dit jaar al zo’n 7.100 sportkaarten verkocht. Dat is 350 tot 400 meer dan er vorig jaar rond deze tijd verkocht waren, laat Toon Reijnders van het SSC weten. De groei komt vooral doordat er meer TU/e-medewerkers een sportkaart hebben gekocht. In die categorie staat de teller op ongeveer plus 250.
Lees meer »
Dikke kilometer bliksemafleider weg
Lees meer »
Wageningse promovendi kregen genadezesje
22 november 2007 - Zwakke promovendi -vooral buitenlandse- staan soms onder zoveel druk om niet te falen dat hun begeleiders grote delen van het proefschrift schrijven. “Dan kun je het als mens gewoon niet maken om iemand zonder titel weg te sturen.”
Lees meer »
Een elektronenmicroscoop bedienen vanuit je hotelkamer
22 november 2007 - Deze Chinese studenten, in een collegezaal in Beijing, kijken live naar beelden van de Transmission Electron Microscoop (TEM) die staat opgesteld bij de Soft Matter Cryo-TEM Research Unit in TU/e-gebouw Helix. TU/e-docent dr. Joachim Loos gaf er maandag 19 november een gastcollege en gebruikte daarvoor de afstandsbediening van het miljoenenapparaat via internet. Met deze optie, die vorige maand geïnstalleerd werd, is de supermicroscoop overal ter wereld te bedienen. Zelfs in een Chinese hotelkamer. Want daar deed Loos afgelopen week de eerste proef met afstandsbediening.
Lees meer »
Duizendste alumni-sjaal
22 november 2007 - Op dinsdagmiddag 20 november reikte het Alumnibureau voor de duizendste maal een blauwe alumni-sjaal uit aan een net afgestudeerde TU/e’er. De gelukkige was ir. Sabrina Samuel, afkomstig uit Maleisië. Zij studeerde af aan de faculteit Wiskunde en Informatica en kreeg de sjaal omgehangen door prof.dr. Arjeh Cohen.
Foto: PhotOdette
Lees meer »
Queen-gitarist ‘rector’ van Liverpool University
22 november 2007 - Queengitarist Brian May wordt ‘rector’ van de Liverpool John Moores University (LJMU). Hij zal vooral een ceremoniële rol spelen.
Van links naar rechts op de foto: pro-chancellor sir Malcolm Thornton, de nieuwe chancellor Brian May and vice-chancellor professor Michael Brown.
Foto: LJMU/Christian Petersen
Lees meer »
Driehonderd TU/e-alumni discussiëren over duurzame energie
22 november 2007 - Duurzame energie was het thema van de alumnidag waarmee de faculteiten Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Scheikundige Technologie zaterdag 17 november hun vijftigjarig bestaan vierden. Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal leidde ’s morgens een discussie tussen de zaal en Michiel Boersma, sinds 2003 bestuursvoorzitter van Essent, René Janssen, hoogleraar Moleculaire Materialen, en Theo van Deursen, topman bij Philips Electronics. ‘s Middags werden de ruim driehonderd aanwezigen rondgeleid door hun faculteit en was er volop gelegenheid herinneringen op te halen.
Dr.ir. Michiel Boersma van Essent en alumnus van Scheikundige Technologie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Aanvulling
Lees meer »
Wisselingen bij 3TU.Federatie
Lees meer »
Edward Peters nieuw hoofd DFEZ
Lees meer »
Bekendmaking plannen Plasterk uitgesteld
Lees meer »