spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Klagen en ontstressen bij CHEOPS-onderwijsweek
22 november 2007 - Vorige jaren had studievereniging CHEOPS al EHBO-dagen (Eerste Hulp Bij Onderwijs), dit jaar gooit de bouwkundeclub er een hele onderwijsweek tegenaan. Een week vol activiteiten om CHEOPS bij de student onder de aandacht als een vereniging waarbij studenten terecht kunnen met hun klachten en suggesties op onderwijsgebied.
De workshop ‘ontstressen’ van de CHEOPS-onderwijsweek. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Prijs voor afstudeerwerk over bescherming tegen landmijnen
22 november 2007 - Ir. Joris Geurts, die in augustus afstudeerde bij de faculteit Werktuigbouwkunde, heeft de Spykerprijs gewonnen. Hij kreeg de prijs donderdagavond 16 november voor zijn onderzoek getiteld ‘Anti-vehicle mine protection: numerical tools for lower leg injury assessment’.
Lees meer »
Student-talent vangt vijfhonderd euro
Lees meer »
CD-uitleen gaat door ondanks minimale uitleencijfers
22 november 2007 - De CD-uitleen in het Hoofdgebouw denkt er nog niet over om te stoppen. Dit ondanks het dalend aantal bezoekers. Momenteel trekt de balie maximaal vijf leners per dag, maar soms ook helemaal geen. Voorzitter Coen van der Wel denkt dat de oorzaak hiervoor bij het downloaden van muziek van internet ligt. De meeste studenten hebben de CD-uitleen hierdoor niet meer nodig.
Lees meer »
Kortingskaart voor ex-studenten
22 november 2007 - CDA-minister Camiel Eurlings wil ex-studenten graag als treinreizigers behouden. Daarom gaat hij hun samen met de NS een ‘aantrekkelijk aanbod’ doen.
Lees meer »
Eindhovense editie StukaFest op 27 februari
22 november 2007 - Een waslijn met sokken, geflankeerd door het bijtjeslogo van Virus, hangt bij de ingang van de TU/e-campus aan de Kennedylaan. De verklaring van dit cryptogram: stichting Virus werkt hard aan de organisatie van het Studentenkamerfestival (StuKaFest), dat een paar dampende sokken als logo hanteert. De datum van het festival is woensdag 27 februari 2008.
Virus brengt met een waslijn met sokken het StuKaFest onder de aandacht.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Scriptieprijs duurzame ontwikkeling
Lees meer »
22 november 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Félienne Hermans (zesdejaars studente Technische Informatica) en van Alexandra Bongers en Alette Janssen (beiden eerstejaars studente Bouwkunde). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Tepexpan?
22 november 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »