spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Een perfecte DDWD

  21 oktober 2010 - Meer dan driehonderd evenementen rondom design staan verzameld op de websitewww.dutchdesignweek.nl. Van 23 tot 31 oktober wordt deze week gehouden in Eindhoven. Ook de TU/e heeft een flinke vinger in de DDW-pap. Op de TU/e-campus zijn allerlei activiteiten, maar TU/e’ers laten ook op diverse locaties in de stad hun visie op design zien. Een deel van de activiteiten waarbij TU/e’ers betrokken zijn, worden op deze vier Cursorpagina’s gepresenteerd. Ga het zien en maak je eigen perfecte Dutch Design Week Dag (DDWD) mee!
  Schets van de kettingboog die Bouwkundedocent Ralph Brodrück 27 oktober wil laten verrijzen bij het Eindhovens Kanaal.
  Lees meer »
  Uit de as herrezen: de student-assessor
  21 oktober 2010 - Schuift er straks toch een student aan, als het college van bestuur vergadert? Een overweldigende meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich opnieuw achter het idee van een ‘student-assessor’ geschaard. Eindhovens universiteitssecretaris ir. Harry Roumen ziet er persoonlijk weinig in, maar de studentenfracties in de U-raad zijn nadrukkelijk vóór.
  Schuift er straks een student aan in de boardroom van het Eindhovense CvB? Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Presentatie boek ‘2030: Technology that will change the world’
  “We moeten uitleggen wat ons drijft en bezielt”

  21 oktober 2010 - “Het is een wezenlijke taak van wetenschappers om aan het brede publiek uit te leggen wat ze drijft en wat hun onderzoek betekent voor de maatschappij.” Prof.dr. Rutger van Santen, oud-rector van de TU/e en hoogleraar Katalyse, is duidelijk over zijn beweegredenen om een boek te schrijven dat inzicht verschaft over de technologie die de komende twintig jaar het beeld van de wereld zal bepalen. Het boek werd vorige week gepresenteerd.


  De auteurs van het boek: Rutger van Santen, Bram Vermeer en Djan Khoe.
  Lees meer »