spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Erik Roebroek
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  Bassen, sopranen en baritons op auditie
  21 oktober 2010 - Vier Eindhovense TU/e-studenten en -alumni en één oud-Fontysstudente deden maandag 18 oktober mee aan de audities voor het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSKK) bij Quadrivium in de Bunker. Eindhoven was de eerste auditiestad, de andere steden volgen binnenkort. De 36 geselecteerden worden in november bekendgemaakt en de concerten staan gepland voor begin 2011.
  Tim Paffen tijdens zijn auditie. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Staalprijzen voor drie Bouwkunde-afstudeerders
  21 oktober 2010 - Frederik Roebroek, afgestudeerd aan de TU/e-faculteit Bouwkunde, viel dubbel in de prijzen bij de uitreiking van de StudentenStaalprijs 2010. Met zijn volgens de jury gedurfde ontwerp van een transparante kolom in glas en staal won hij niet alleen de universitaire onderzoeksprijs, maar ook de inventiviteitsprijs.
  Lees meer »
  Belangstelling voor educatieve minor toegenomen
  21 oktober 2010 - Zo’n 330 bachelorstudenten aan elf universiteiten beginnen deze maand aan hun educatieve minor. Bijna de helft meer dan vorig jaar, toen tweehonderd studenten de korte lerarenopleiding volgden. In Eindhoven volgen momenteel negen studenten de educatieve minor, ten opzichte van zes studenten vorig jaar.
  Lees meer »
  Afstudeerprijs voor afhandeling bagage
  Lees meer »
  Eindhovense tuno’s winnen prijs in Spanje
  21 oktober 2010 - Tien leden van de Eindhovense studentenmuziekvereniging Tuna Ciudad de Luz togen vorige week naar de Spaanse stad Jaén voor het Tunafestival. De Eindhovense muziekvereniging heeft daar de prijs voor de beste ‘Pasacalle’ gewonnen- een soort van optocht.
  Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Bewust van voedselverspilling
  21 oktober 2010 - T!NT, de organisatie die studenten verdieping en inspiratie wil bieden, heeft met multiculturele studentenvereniging Mosaic, Jongerencentrum Dynamo en De Wereldwinkel Eindhoven een ‘wereldmaaltijd’ gehouden op 15 oktober in Dynamo. De aanleiding hiervoor was Wereldvoedseldag op 16 oktober.
  Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  Constudentenbond
  Da ge’t moar wit (sinds 2010)
  21 oktober 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer: de lekkerste cola.
  Lees meer »
  Clmn
  Columnist van de week: Erik Roebroek
  Lees meer »
  En hoe is het in Hong Kong?
  21 oktober 2010 - Werkervaring opdoen bij een architectenbureau in Londen. Kennismaken met het studentenleven in het Zweedse Uppsala. Zonne-energieproducten ontwikkelen in Cambodja.
  Een stage of onderzoek in het buitenland levert een schat aan ervaringen op. Cursor laat studenten aan het woord over hun belevenissen.
  Lees meer »