spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Sluitstuk

Wonen boven de treinrails
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Gecontroleerd bumperkleven zonder spookfiles

  21 oktober 2010 - Voertuigen worden steeds meer aangestuurd door elektronica. Deurvergrendeling, airbags, cruise control, ABS en wegnavigatie. De elektronica wordt op haar beurt aangestuurd door regelsystemen die met mensenhanden zijn afgesteld. Een tijdrovende klus die vooral berust op ervaring en gevoel van een deskundige. Promovendus Gerrit Naus ontwikkelde aan de faculteit Werktuigbouwkunde een manier om deze regelsystemen beter en sneller te tunen met behulp van computermodellen. Met vier praktijkproeven bewees hij zijn gelijk.
  Promovendus Gerrit Naus. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Een zendmast in je tuin kan geen kwaad
  21 oktober 2010 - Bij de Fysicawinkel krijgen particulieren en kleine bedrijven tegen een geringe vergoeding antwoord op hun natuurkundige vragen. Onlangs konden de ‘winkeliers’ de buurtvereniging van het Veldhovense Zeelst geruststellen: de nieuwe tv-mast in hun wijk zendt zijn straling op veilige hoogte boven hun hoofden uit.

  De mannen van de fysicawinkel met op de achtergrond de stralingskaart van Eindhoven en omgeving. Damiën Aussems, Daniël Bakker en Job Beckers. Fotomontage | Rien Meulman
  Lees meer »
  Sluitstuk
  Wonen boven de treinrails
  Lees meer »
  Minder wind door nieuwe bossen
  Lees meer »