spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Erik Roebroek
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
    PrintE-mail Tweet dit artikel Deel dit artikel op Facebook
    Constudentenbond
    Da ge’t moar wit (sinds 2010)
    2 december 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘als je zoet bent geweest’: wat is de lekkerste sinterklaassnack?

    Panel van de week


    Mike Krom, vierdejaars BMT
    Joost Raaijmakers, afgestudeerd bedrijfskunde
    Harm Knoops, promovendus Technische Natuurkunde
    Anne Span, eerstejaars
    Industrial Design

     

    Kruidnoten (BESTE KEUS!)

    Verwarring alom! Dit zijn toch pepernoten? Nee, mensen, dat is een fout die velen maken. Pepernoten zijn die brokjes bij de broodafdeling, en kruidnoten zijn die kleine ronde dingetjes waarmee gestrooid wordt. Het panel duikt enthousiast op de kruidnoten. Dit is echt een verslavend goedje, zo wordt geconcludeerd. Als Mike een zak kruidnoten opentrekt, gaat die ook in één keer op. Harm daarentegen is ze al na vijf stuks beu. In de week na Sinterklaas kost deze lekkernij geen drol meer en kun je ze per kilo inslaan. Weersta dan wel de verleiding de hele kilo in één dag te verorberen, denk aan je spijsvertering…

    Taaitaai

    “Hm, wat raar, ze ruiken naar alcohol”, is het eerste dat Harm opmerkt. De rest is zo subtiel om dit te corrigeren naar ‘dat ze ietwat naar Sambuca ruiken, maar dat dit waarschijnlijk komt door de anijs’. Heel cliché worden deze poppetjes omschreven als lekker, maar wel een beetje taai. Dat ze taai en kleverig zijn, is voor Joost juist een pluspunt; dan blijft het zo lekker tussen je kiezen plakken en kun je later nog nagenieten als tussendoortje.

    Chocolademunten

    Geld, altijd iets waar studenten een tekort aan hebben, en zo niet, dan wordt dat wel in de loop der studiejaren gecreëerd. Als enige meisje in het panel mag Anne als eerste de chocoladevariant proberen, maar wat schetst haar verbazing: dit is geen inheemse valuta! De munt is van Sloveense aard. De rest van het panel kijkt meteen of de andere gouden muntstukken ook van buitenlandse origine zijn. Er worden ook nog euro’s ontdekt. De chocola is heel goed te eten, maar is wel heel erg zoet. Joost vindt het een enorme tegenvaller dat een chocolademunt niet in zijn geheel in zijn wang past. Waarom het geld deze eigenschap zou moeten hebben, mag alleen hij weten. Het mooie glimmende omhulsel blijkt ook nog eens als speelgoed te dienen, want Mike gaat direct na het consumeren van de chocola aan de slag om het aluminium zo te vouwen alsof er nog iets in zit. Een studentenhand is snel gevuld.

    Pepernoten

    De échte pepernoten worden met lichtelijke argwaan bekeken. Het lijken net paddenstoelen, of stukjes taaitaai die tijdens het productieproces in de afvalbak zijn gevallen. Volgens de verpakking zijn ze echt ambachtelijk gemaakt, dus die laatste theorie valt af. Mike is verrast doordat ze zo zacht zijn, hij is ze taaier gewend. Misschien is het de bedoeling dat je ze eerst een paar dagen laat uitdrogen? Anne vindt dat de heren zich aanstellen, de echte peper-noten hebben gewoon een subtielere smaak. Harm is het hier niet mee eens. Of, in zijn woorden: je hebt ambachtelijk en je hebt stom. Deze lekkernij wordt dus geen unanieme favoriet.


    Voor ideeën, tips en deelname aan het panel: constudentenbond@tue.nl | Tekst en foto’s: Anniek den Hamer en Berdien Zwarthoed.