spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Durand Rekko

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
YKNS-Eindhoven ontwaakt uit sluimerstand
4 oktober 2007 - Bijna drie jaar stond de Eindhovense afdeling van Young KIVI NIRIA Students (YKNS) in de sluimerstand. Het bestuur had destijds geen opvolgers gevonden. Vorig jaar september gingen vier TU/e-studenten aan de slag om de zaak intern weer op poten te zetten en om de buitenwacht te attenderen op de aanwezigheid van hun organisatie. De eerste activiteiten gaan binnenkort van start.
Het huidige bestuur van YKNS-Eindhoven. Van links naar rechts: Iris Zivkovic, bureaumanager Marty Hermann-Kievits, Jacqueline de Putter, Irene van Leusden, Robert de Groot, Sander Lammers, Sten van Rijk en Niels van der Zwart. Voorzitter Norman Delhey ontbreekt vanwege een stage in het buitenland.
Lees meer »
Meer aanwas voor studenten gezelligheidsverenigingen
4 oktober 2007 - De gezamenlijke ‘word lid’-campagne van de drie Eindhovense studentenverenigingen tijdens de Intro lijkt zijn vruchten af te werpen. In totaal wisten de drie clubs 167 nieuwe leden te strikken, tegen 144 vorig jaar. Het Eindhovens Studenten Corps had zelfs een topjaar. De club inaugureerde in september 63 nieuwe leden, volgens ESC-president Rudy Hover het hoogste aantal sinds 1994. Ook Demos scoorde goed, met 59 nieuwkomers. Alleen bij SSRE viel de instroom lager uit: de vereniging installeerde afgelopen maand 45 nieuwe SSRE’ers.
Lees meer »
Groningen stelt quotum aan studentenhuizen
4 oktober 2007 - Met verbodsborden protesteert de Groninger Studentenbond tegen de maximering van het aantal studentenhuizen in Groningen: per straat is hooguit een kwart van de huizen voor kamerverhuur bestemd.
Lees meer »
Delftse recordpoging: spuiten met champagne
Lees meer »
Nieuwe studentenportal
Nooit meer twee keer inloggen
4 oktober 2007 - Officieel is het nog niet geheel gebruiksklaar, maar wie wil, kan nu al gebruikmaken van de nieuwe studentenportal, www.studentportal.tue.nl. Het belangrijkste voordeel: studenten hoeven niet meer apart, met aparte gebruiksnamen en passwords, in te loggen voor Studyweb en OWinfo. Vanuit de nieuwe portal zijn alle functies van Studyweb en OWinfo direct te bereiken.
Lees meer »
Wie wordt Eindhovens studenten tenniskampioen?
Lees meer »
Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Jonathan de Vries (bezig met een schakelprogramma voor Technische Natuurkunde) en Tanja Manders (eerstejaars Technische Innovatiewetenschappen). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Göteborg?
4 oktober 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »