spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Super TU/esday tele-operations

Industriële landschappen

Veertien edities Virus
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Stampen, beuken en hakken bij Thor

10 oktober 2007 - Mannen schijnen altijd een beetje kind te blijven. Wie op woensdag 10 oktober rond de middagpauze achter gebouw Potentiaal van de faculteit Elektrotechniek ging kijken, kon niet anders dan deze stelling beamen. Geheel volgens de jaarlijkse traditie van studievereniging Thor van Elektrotechniek traden negen groepjes eerstejaarsstudenten (vooral mannen dus) aan om met bruut geweld oude televisies in een oogwenk tot gruis te slaan. x7_s.jpg
Lees meer »
Bunkerfestival op 8 mei 2008
9 oktober 2007 - Er is een datum vastgesteld voor het Bunkerfestival: 8 mei 2008. Op het gratis festival presenteren de verenigingen zich die sinds kort allemaal samen in De Bunker zitten. Ook zullen er acts van buiten De Bunker optreden die passen onder de noemer ‘studentenfestival’. “Wat in De Bunker zit, is uniek in Nederland. Dat willen we laten zien, en dat Eindhoven ook echt een studentenstad is”, vertelt voorzitter van het festival Karen van Kerkhof. x6_s.jpg
De Bunker.
Lees meer »
Dertiende maand voor universitair personeel
9 oktober 2007 - Medewerkers van universiteiten gaan er tot maart 2010 met 9,65 procent in salaris op vooruit. Dat is inclusief een hogere eindejaarsuitkering, die vanaf 2009 gelijk staat aan een ‘dertiende maand’. Wel worden er twee vrije dagen geschrapt. Dat blijkt uit de concept-cao waarover onderhandelaars van vakbonden en universiteiten vannacht een akkoord bereikten..
Lees meer »
Studentenwintersport weer een stukje groter
8 oktober 2007 - De Studenten-wintersport, een georganiseerde ski- en snowboardreis voor studenten die in 2002 in Eindhoven is ontstaan, mikt dit jaar op duizend deelnemers. Maximaal is er plaats voor twaalfhonderd wintersportliefhebbers. De inschrijving voor de reis van 18 tot en met 27 januari naar het Franse Les Menuires, is vorige week begonnen. x4_s.jpg
Lees meer »

TU/e-hoogleraar Van Bronswijk krijgt Ig Nobelprijs

5 oktober 2007 - Aan de Harvard University heeft prof.dr. Annelies van Bronswijk, hoogleraar Gezondheids-techniek voor het gebouw bij de faculteit Bouwkunde, donderdag 4 oktober de Ig Nobelprijs ontvangen voor Biologie voor haar jarenlange onderzoek naar allerlei soorten van flora en fauna in de gebouwde omgeving. De Ig Nobelprijs is het ludieke broertje van de echte Nobelprijs en wordt jaarlijks uitgereikt voor onderzoek dat ‘je eerst doet lachen, en dan doet nadenken’ x3_s.jpg
Annelies van Bronswijk wordt beschenen door een ‘human-spotlight’ tijdens haar zestig seconden durende acceptatiespeech.
Foto: Kees Moeliker / Improbable Research
Lees meer »
Megaposter gestolen bij Kennispoort
5 oktober 2007 - Een doek van drie bij zes meter met daarop de winnende World Press Photo 2007 is in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. Het doek, drukkosten 750 euro, werd langs de randen uitgesneden uit zijn frame, dat aan de Kennedylaan staat. Drs. Maarten Pieterson, hoofd SG, denkt dat het doek zonder ladder verwijderd is. “Hier heeft iemand heel acrobatisch zitten klooien, met een mes op een stok ofzo.” De restanten van de affiche heeft hij inmiddels weg laten halen, zodat het frame er weer netjes uitziet voor de Publieksdag van de TU/e, zondag 7 oktober. Er komt geen vervangend doek - de World Press Photo tentoonstelling in het Hoofdgebouw loopt nog maar tot en met zondag.
x2_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
TU Delft straft Delftsch Studenten Corps voor excessen
4 oktober 2007 - De ontgroening van het Delftsch Studenten Corps wordt steeds harder en dat is moreel onacceptabel, vindt het bestuur van de TU Delft. Daarom krijgt de vereniging dit jaar minder bestuursbeurzen. De universiteit stelde een onderzoek in na klachten. Niet alle feiten konden worden bewezen, zegt het bestuur, maar wel het feit dat een student een rauw ei in de mond geduwd kreeg. Bovendien werden studenten met tape vastgebonden in een kooi opgesloten. Een aantal studenten kreeg te maken met fysiek geweld en verregaande vernedering, concludeert het college van bestuur.
Lees meer »
Afscheidsfeest Scala ontaardt in vernielingen
4 oktober 2007 - Tijdens het afscheidsfeestje dat de gezamenlijke cultuurverenigingen op donderdagavond 27 september in het gebouw Scala hielden, hebben meerdere mensen flinke vernielingen aangericht. Wie allemaal schuldig is, is onduidelijk, maar de Dienst Huisvesting gaat de schade verhalen op de stichting Scala.
Lees meer »
Tweede proef warme maaltijd na tentamens
4 oktober 2007 - Wie deze week ‘s middags een tentamen had in het Auditorium kon na afloop een warme maaltijd nuttigen. Cateraar Albron bood van maandag 1 tot en met donderdag 4 oktober bij wijze van proef namelijk ook tussen 16.00 en 19.30 uur warme maaltijden aan. Normaal gesproken is de kantine van het Auditorium van 9.30 tot 14.00 uur geopend.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Universiteit vraagt sloopvergunning aan voor W-hal
4 oktober 2007 - De TU/e heeft op 12 september bij de gemeente een vergunning aangevraagd om de W-hal te slopen. Dit terwijl er een procedure loopt om te bezien of het gebouw de status van gemeentemonument moet krijgen. Het Eindhovense college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de twee procedures te koppelen en er gelijktijdig over te beslissen.
Lees meer »
CvB-lid Paul Verhaegen legt taken neer vanwege ziekte
4 oktober 2007 - College van Bestuurlid prof.dr. Paul Verhaegen heeft zijn werkzaamheden neergelegd. Dit vanwege een ernstige ziekte, die hij al enige tijd onder de leden heeft. Het ziektebeeld is recent verslechterd.
Foto: Bram Saeys
Lees meer »
Voorzitter Nijmeegse studenten-vereniging voor de rechter
Lees meer »
VSNU-voorzitter: Afwijzing profieladvies geeft geen pas
4 oktober 2007 - De universiteiten zijn boos dat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW het eindadvies van de profielcommissies naar de prullenbak verwijst. De HBO-raad had graag gezien dat wiskunde een verplicht examenvak wordt voor alle havisten.
Lees meer »
ESC serveert viergangendiner aan Eindhovense daklozen
4 oktober 2007 - Het Eindhovens Studenten Corps (ESC) gaat op de culinaire én filantropische toer. De studenten van het ESC schotelen op vrijdagavond 5 oktober naar verwachting honderdvijftig Eindhovense daklozen en hun begeleiders een viergangendiner voor.
Lees meer »
Plasterk: ‘schandpaal’ voor mannenbolwerken
4 oktober 2007 - Minister Ronald Plasterk van OCW wil ‘naming and shaming’ inzetten als universiteiten niet genoeg vrouwelijke hoogleraren en bestuurders benoemen. Dat schrijft hij in zijn emancipatienota.
Lees meer »
Virusmemorabilia in de uitverkoop
4 oktober 2007 - Stichting Virus gooit de decorstukken van veertien keer Virus in de verkoop. Voor ‘een klein prijsje’ kunnen geïnteresseerden op donderdag 4 oktober in de W-hal echte ‘collector’s items’ op de kop tikken, vertelt Karien van Elswijk van Virus. De reden voor de uitverkoop is overigens niet het stopzetten van het festival, wat vorige week bekend werd, maar de verhuizing van Virus van de W-hal naar een kleiner onderkomen in De Bunker.
Lees meer »
Spotlight op de geschiedenis van de elektrotechniek
Lees meer »
Ontmoeting alumni en startende TU/e-ondernemers afgelast
4 oktober 2007 - Door onvoldoende belangstelling heeft het Innovation Lab besloten de Meet & Match-bijeenkomst tussen TU/e-alumni en startende ondernemers van de TU/e, die gepland was voor dinsdag 9 oktober, af te gelasten. Vorig jaar debuteerde dit initiatief zeer succesvol, maar blijkbaar is het enthousiasme ervoor bij de TU/e-alumni weggeëbd.
Lees meer »
“Iedereen doet toegepast onderzoek”
4 oktober 2007 - Als je investeert in zuiver wetenschappelijk onderzoek, denkt Onderwijsminister Ronald Plasterk, hobbelt de innovatie er vanzelf achteraan. Excellent fundamenteel onderzoek heeft de minister wel eens “de belangrijkste voorwaarde voor innovatie” genoemd. Het ontstaan van bedrijven als Philips schreef hij toe aan de bloei van de Leidse fysica rond Nobelprijswinnaar Lorentz. Is het inderdaad zo eenvoudig?
Lees meer »
Europarlement positief over technologie-instituut
4 oktober 2007 - Het Europees Parlement heeft de plannen voor het European Institute of Technology (EIT) al na eerste lezing goedgekeurd. Wel wil het na twee jaar op de rem kunnen trappen.
Lees meer »
IB-Groep verdwijnt
Lees meer »
Zweven boven het zand bij ST
4 oktober 2007 - Vanuit het normaal gesproken zo steriel ogende gebouw Helix loopt op donderdagmiddag 27 september een flink zandspoor naar buiten. Wie het volgt, komt uit bij de twee beachvolleybalveldjes die voor de sportdag van de faculteit zijn aangelegd. De faculteit Scheikundige Technologie bestaat vijftig jaar. Vorige week waren er verschillende activiteiten, zoals een ‘science day’ en een reünie.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Jonge autovandalen gepakt
Lees meer »
Doek valt voor AWT
Lees meer »