spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

Plaats een kerstwens in de Cursor!
spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Dineren en dansen op diesgala
13 december 2007 - Honderdvijfentachtig studenten Technische Bedrijfskunde stonden vorige week donderdagavond, 6 december, poepsjiek aangekleed in Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Het gala ter ere van de 44ste dies van studievereniging Industria was daarmee ‘uitzonderlijk goed bezocht’, aldus voorzitter Roy Puijman. Zowel het diner als het feest was volledig uitverkocht. “Er wilden nog veel meer mensen komen. Door de transportbeperking zijn we bij honderdtachtig gestopt met inschrijven. Anders hadden we misschien wel de tweehonderdvijftig gehaald.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Aflossen tot aan je pensioen’ van tafel
13 december 2007 - Studentenorganisaties ISO en LSVb mogen de verlengde aflossingstermijn voor studieschulden uit Plasterks strategische agenda schrappen. Ze smeren de terugbetaling liever niet over vijfentwintig jaar uit.
Lees meer »
JOVD op zoek naar beste huisbaas
13 december 2007 - Vorig collegejaar vond de jongerenafdeling van de VVD, de JOVD, de beste huisbaas hoog in het noorden. Ex-slager en Groninger Henk Sloot, die voor zijn huurders weleens biefstukken en Noorse zalm had gebakken, werd toen uitgeroepen tot de beste huisbaas van Nederland. Ook dit jaar zoeken de JOVD’ers weer die witte raaf in de wereld die studentenkamerverhuur heet. Ze doen dit onder meer als reactie op de huisjesmelkerverkiezing van de LSVb en ROOD, die met hun verkiezing juist de wantoestanden aan de kaak willen stellen.
Lees meer »
Van Lint Sportweek: minder deelnemers, meer sporten
13 december 2007 - Het ziet ernaar uit dat de Van Lint Studentensportweek (LSSW) dit jaar iets minder deelnemende teams telt dan vorig jaar. De teller stond afgelopen dinsdag, 11 december, op 133 teams. De optelsom van de aanmeldingen van deze teams voor de verschillende sporten van de LSSW bedraagt 327. Vorig jaar waren er ruim 360 inschrijvingen.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eén kus maakt het verschil
13 december 2007 - Zonder enige verwachting deed Bouwkundestudent Tom Wolters samen met vriend Teun Lavrijssen mee aan een ontwerpwedstrijd van ‘goed doel’ oneMen. Resultaat: Wolters en Lavrijssen wonnen de ontwerpwedstrijd ‘Zoenen voor gelijkheid’ en kregen op 29 november duizend euro uitgereikt voor een vliegreis naar Uganda. Alsof dat nog niet genoeg is, hangt hun ontwerp vanaf komende week als Boomerang-‘freecard’ (zie afbeelding) in de rekken van uitgaansgelegenheden.
Lees meer »
‘Bijverdienregime studentondernemers versoepelen’
13 december 2007 - De Tweede Kamer wil een einde maken aan het harde boeteregime voor studenten die teveel bijverdienen. Wie de grens van tienduizend euro overschrijdt, moet nu een jaar studiefinanciering terugbetalen. Minister Plasterk gaat op zoek naar een middenweg.
Lees meer »
Heelal centraal op symposium
Lees meer »
13 december 2007 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Farzad Aghili (derdejaars student Technische Natuurkunde), Frank Kriellaars (tweedejaars student schakelprogramma TIW), Frans van Herwijnen, Martijn van der Eerden en Sandra Nijënstein (allen derdejaars student TIW). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Atlanta?
13 december 2007 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »