spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

Plaats een kerstwens in de Cursor!
spacer.png, 0 kB

Sigarenrook in het Gaslab

Stoomcursus beter leren kijken

Dansen en dineren
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Plaats hier de kop van x10
datum - Plaats hier de lead van x10. x10_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x10.
datum - Plaats hier de lead van x10.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x9
datum - Plaats hier de lead van x9. x9_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x9.
datum - Plaats hier de lead van x9.
Lees meer »
Plaats hier de kop van x8
datum - Plaats hier de lead van x8. x8_s.jpg
Plaats hier het foto onderschrift van x8.
datum - Plaats hier de lead van x8.
Lees meer »
Scala-bestuur verhaalt schade Kanaalstraat op daders
19 december 2007 - Het Scala-bestuur heeft van de Dienst Huisvesting een schadeclaim van rond de vierduizend euro ontvangen voor de vernielingen die op 27 september van dit jaar tijdens het afscheidsfeest zijn aangericht in het pand aan de Kanaalstraat. Het bestuur acht zich niet verantwoordelijk voor het ontsporen van enkele feestgangers en gaat binnenkort met de daders om tafel om afspraken te maken omtrent het schadebedrag. x7_s.jpg
Gebouw Scala. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Eindhoven wil Europees lichtinstituut op TU/e
18 december 2007 - Een breed Europees kennisinstituut op het gebied van licht, op de TU/e-campus. Toine Schoutens, directeur van de Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid (SOLG), onderzoekt momenteel de haalbaarheid van de oprichting van een dergelijk instituut.
Lees meer »

Drie Vici-subsidies voor TU/e-onderzoekers

18 december 2007 - Drie van de dertig Vici-subsidies van de Nederlandse Vereniging voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaan dit jaar naar de TU/e. Dit is vandaag bekendgemaakt. Prof.dr. Anton Darhuber, dr.ir. Jom Luiten (beiden Technische Natuurkunde) en dr. Albert Schenning (Scheikundige Technologie) krijgen ieder een subsidie van 1,25 miljoen euro.
Lees meer »

Kamerlid komt ruiken aan TU/e-praktijk

17 december 2007 - Marianne Besselink, PvdA-woordvoerder hoger onderwijs in de Tweede Kamer, was vrijdag 14 december op de TU/e-campus voor een werkbezoek. Een vol programma van een dag lang, om een beeld te krijgen van de praktijk aan de TU/e.
x4_s.jpg
Kamerlid Marianne Besselink in gesprek met studentleden van de universiteitsraad. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eindhoven aangesloten op nachttreinennet
14 december 2007 - Sinds afgelopen nacht is Eindhoven aangesloten op het nachttreinennet van de NS. Van donderdag tot en met zaterdag rijden tot 4.00 uur sneltreinen vanuit Eindhoven naar Utrecht en Rotterdam, en vice versa. Een nachtje stappen in Amsterdam wordt hiermee makkelijker. Maar het blijft behelpen. x3_s.jpg
Lees meer »
Ook postdoc-impuls lijdt onder krappe arbeidsmarkt
14 december 2007 - De werving van de 25 postdocs om de profileringsgebieden van de TU/e een extra impuls te geven, verloopt moeizaam. De actie startte in januari dit jaar; een klein jaar verder zijn pas dertien posities ingevuld. Voor een aantal van de twaalf nog openstaande posten zit een aanstelling wel in de pen, laat drs. Anja Klomps weten, hoofd van de dienst DPO.
Lees meer »
Duopromotie: 'Virtuele' ontwikkelingsteams maken veel fouten
13 december 2007 - Op 57-jarige leeftijd promoveren is al uitzonderlijk. En dan ook nog eens middels een duopromotie. Ing. Jef Jacobs (57) en ing. Jan van Moll (37) onderzochten samen hoe het werken met wereldwijd verspreide teams van ontwikkelaars leidt tot productfouten in complexe technische apparaten. Dertig procent van de fouten is makkelijk te voorkomen door de samenwerking in die teams te verbeteren, concludeert het tweetal. Gisteren, woensdag 12 december, zijn ze gepromoveerd. x1_s.jpg
Jan van Moll (l) en Jef Jacobs, gisteren tijdens de promotiezitting in het Auditorium. Foto: Photodette
Lees meer »
Ruim baan voor maatwerk en selectie
13 december 2007 - Het hoger onderwijs moet beter inspelen op niveauverschillen tussen studenten. Programma’s en opleidingen die wat extra’s te bieden hebben, mogen selectiever en duurder zijn. Dat adviseert de commissie ‘Ruim baan voor talent’.
Lees meer »
Sportkaartvrij sporten
13 december 2007 - Deze week vindt de eerste van de twee sportkaartvrije weken plaats, die de ESSF elk collegejaar houdt. De weken zijn bedoeld om de studenten van de TU/e en Fontys vrijblijvend te laten proeven van het sportaanbod en ze zodoende ertoe te bewegen een sportkaart aan te schaffen.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Thêtanen pleiten voor Olympische Spelen in Eindhoven
13 december 2007 - Eindhoven zou een geschikte locatie kunnen zijn voor de Olympische Spelen van 2028. Dat vinden enkele leden van roeivereniging Thêta, die een website hebben opgezet waarop sympathisanten hun steun kunnen betuigen. NOC*NSF, de organisatie die zich bezighoudt met de Nederlandse deelname aan de Olympische Spelen, maakte onlangs bekend dat men serieus aan de slag gaat om in 2028 de Spelen naar Nederland te halen.
Lees meer »
Geen zuur, maar vuur
13 december 2007 - Sigarenrook in het Gaslab op donderdagavond 6 december. Daar was namelijk voetbalcriticus, muziekliefhebber en professionele zuurpruim Johan Derksen te gast. Hij werd geïnterviewd door SG-medewerker David Ernst en oud-student Jaap Bosch.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Mogelijk ook negatief studieadvies voor ouderejaars
13 december 2007 - Opleidingen mogen in de toekomst wellicht ook trage ouderejaars studenten wegsturen. Momenteel kan een student alleen een negatief bindend studieadvies krijgen als hij niet op tijd zijn eerstejaars vakken haalt.
Lees meer »
Adviseur vervangt ziek CvB-lid Verhaegen
13 december 2007 - Dr. Frank van Eijkern gaat voor de periode van een half jaar aan de slag als adviseur van het College van Bestuur van de TU/e. Hij vervangt het zieke derde collegelid prof.dr. Paul Verhaegen.
Lees meer »
Verhuizing GTD in januari
13 december 2007 - De Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) verhuist in januari naar het TNO-gebouw, tegenover W-hoog. De echte verhuizing begint op woensdag 16 januari, maar de eerste apparatuur wordt al een week eerder, op 9 januari, losgekoppeld. Klanten van de GTD kunnen vanaf die datum tot begin februari hinder ondervinden van de verhuizing.
Lees meer »
Kennispoort verschiet van kleur
13 december 2007 - Op het dak van Vertigo, het onderkomen van de faculteit Bouwkunde, schittert al bijna twee jaar Lumo, het computergestuurde letterlogo van de TU/e dat voortdurend van kleur kan veranderen. Tegenover Vertigo gaat het gebouw Kennispoort vanaf deze week lumineus tegenwerk bieden aan Lumo in de vorm van een lichtplan van lichtontwerper en architect Tom Veeger. De lichtinstallatie werd dinsdag 11 december, onder begeleiding van vioolspel en in aanwezigheid van burgemeester Gerrit Braks, officieel in gebruik genomen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-fietsen klaar om de weg op te gaan
13 december 2007 - Op woensdag 19 december stromen deze nieuwe TU/e-blikvangers het Eindhovense verkeer in. De eerste lichting TU/e-studentenfietsen wordt dan, in het Designhuis aan het Stadhuisplein, officieel overhandigd aan de eerstejaars studenten die zich voor de fiets aangemeld hebben.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plasterk: ‘Voorkom nepdiploma’s’
13 december 2007 - Minister Ronald Plasterk van hoger onderwijs gaat met universiteiten en hogescholen praten over het opnemen van echtheidskenmerken in diploma’s. Deze kenmerken zouden het moeilijker moeten maken om de getuigschriften te vervalsen.
Lees meer »
Finse bestudeert 3TU
13 december 2007 - Waarom hebben de drie Nederlandse technische universiteiten Eindhoven, Delft en Twente (3TU) besloten om te gaan samenwerken? En hoe verloopt die samenwerking? Dit zijn slechts enkele vragen die de Finse onderzoekster Pirre Hyötynen M.Sc. tracht te beantwoorden tijdens haar bezoek aan deze drie universiteiten van 3 tot en met 14 december.
Lees meer »
Emoties in gebouwen
13 december 2007 - Aan het grote driedaagse congres ‘Tectonics Making Meaning’, dat de faculteit Bouwkunde van maandag 10 tot en met woensdag 12 december hield, was ook een ontwerpwedstrijd voor bouwkunde studenten uit de hele wereld verbonden. Met een maquette van een gebouw en een poster moesten zij een menselijk emotie uitbeelden.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kerstcursor
Lees meer »
Nieuwjaarsreceptie
Lees meer »
‘Meer geld nodig voor apparatuur’
Lees meer »
Optimisme over groei aantal bèta’s
Lees meer »