spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

Plaats een kerstwens in de Cursor!
spacer.png, 0 kB


Elektrotechniekstudent Charlotte Rugers heeft twee begeleiders aan de TU/e; één bij Wiskunde en één aan haar eigen faculteit.
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Nieuwe warmtewisselaar laat fijnstof niet ontsnappen
13 december 2007 - Een warmtewisselaar wil je normaal gesproken zo schoon mogelijk houden, want vervuiling leidt tot verstopping of extra onderhoudskosten. Promovendus ir. Carlo de Best (30) ontwierp een warmtewisselaar die juist het tegenovergestelde beoogt: zo veel mogelijk fijnstof binnenhouden. Zijn apparaat is daarom twee-in-één: warmtewisselaar en filter. Cv-installaties gebaseerd op biomassa -hout- worden door zijn vinding een heel stuk schoner. Vooraf bekeek hij met modellen de fysische processen en bepaalde hij de richting voor zijn ontwerp voor dit nieuwe type apparaat. En dat voor iemand die in 1989 aan de mavo begon.
Lees meer »
Spanningsveld spreker en hoorder nader onderzocht
13 december 2007 - Is een glas half vol of half leeg? Hoewel beide uitspraken naar dezelfde situatie verwijzen, geven ze verschillende informatie. Het eerste verwijst naar winst, want het glas was eerst immers leeg; het tweede naar verlies, want het glas was eerst vol. Het is een voorbeeld van ‘framing’, de manier van presenteren van informatie. Sprekers gebruiken het om hun toehoorders te overtuigen. Ir.drs. Marc van Buiten deed er onderzoek naar; woensdag 19 december hoopt hij te promoveren op zijn proefschrift ‘Talking Frames’.
Marc van Buiten.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »