spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

Plaats een kerstwens in de Cursor!
spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
”Je moet je als een pitbull vastbijten en niet meer loslaten”
13 december 2007 - Hij zou zomaar eens de Einstein van deze eeuw kunnen worden. Als hij gelijk krijgt. Maar voorlopig bokst promovendus Marcoen Cabbolet (Wiskunde & Informatica) nog op tegen de gevestigde wetenschappelijke orde met een theorie die ingaat tegen zowel de wet van de kwantummechanica als de algemene relativiteitstheorie. Half januari verdedigt hij zijn proefschrift.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eigenzinnige visies op de werkelijkheid
13 december 2007 - Verscholen tussen het modernistische staal en beton van de TU/e-campus staan, hangen en liggen honderden kunstwerken van vaak spraakmakende nationale en internationale kunstenaars. Zij tonen eigenzinnige visies op de werkelijkheid en hebben vaak veel gemeen met de wetenschap.
Lees meer »
“Collectieve doorstroom hbo’ers naar wo-master is doodzonde”
13 december 2007 - Nog complexer dan de vakbondswereld, zo omschrijft oud-voorman van het CNV Doekle Terpstra, sinds 2005 voorzitter van de HBO-raad, de sector onderwijs. En hij heeft zorgen. Zorgen om voldoende gekwalificeerd personeel, zorgen om de explosief stijgende instroom van studenten. Hij verbaast zich over het gekissebis over de rolverdeling tussen universiteiten en hogescholen. Maar het zal goed komen: “Het hbo heeft internationale topopleidingen die hun weerga niet kennen. De potentie is enorm.”
Lees meer »
De week van/Willem
13 december 2007 - Willem Burger is student Elektrotechniek en medeorganisator van Thor’s lustrumactiviteiten.
Lees meer »