spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Ana Moura: fado zonder fratsen
17 januari 2008 - Hoe weemoedig fado vaak ook klinkt; het is een fabeltje dat het traditionele Portugese lied alleen maar over treurigheid zou gaan, stelt Ana Moura. Maar dat de emotie van fado ijzersterk is en om een intense inleving vraagt, staat voor de zangeres buiten kijf. “De onderwerpen die ik bezing, gaan over wat ik zelf ook heb meegemaakt. Als ik niet in de teksten geloof, kan ik er geen fado in leggen”, aldus de zangeres in het blad ‘NL’.
Ana Moura. Foto: Paulo Segadaes
Lees meer »
Power en percussie
17 januari 2008 - Vooruit, ze zijn misschien niet de eersten die theater, muziek, dans en ritme op de planken samenbrengen. Vooral de internationale gezelschappen Stomp (uit de VS) en Mayumana (met haar basis in Israël) wisten het grote publiek eerder al te overtuigen met hun verpletterende beats en ‘body drumming’.
Lees meer »
Blazend het carnaval tegemoet
17 januari 2008 - Nu al feestelijke frustraties omdat niet alle komende bonte avonden, kletskampioenschappen, zittingsavonden, boerenbruiloften, federatieballen, tonpraotersavonden en andere leutige bezigheden op je krappe vierdaagse carnavalskalender passen? Gelukkig neemt het carnaval traditiegetrouw een lange aanloop vol opwarmertjes, zoals het Haône Boere Blaos Festijn in het Eindhovense Stadspaviljoen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Agenda
Fort van Soeram
Lees meer »
Agenda
C-Mon & Kypski
Lees meer »
Agenda
Remmelt, Muus en Femke
Lees meer »
Agenda
Dansen met Mozart
Lees meer »
Agenda
Beatdown
Lees meer »