spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik ben een brug tussen twee werelden”
17 januari 2008 - Afstuderen in twee studies tegelijk: het lijkt een behoorlijke opgaaf. Leon Merkx (28) draait er zijn hand niet voor om. Hij heeft net zijn diploma technische informatica op zak en eind deze maand volgt dat van werktuigbouwkunde. Gelukkig houdt hij steeds genoeg tijd over voor zijn grote passie: Porsches.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
De universiteit moet ademen, studenten moeten de stad vooruit helpen
17 januari 2008 - De inwoners van Eindhoven mogen volgende week woensdag via een referendum bepalen wie de nieuwe burgemeester van Eindhoven wordt: Rob van Gijzel of Leen Verbeek. Beide kandidaten voeren momenteel verwoed campagne. Maandag presenteren beide kandidaten zich in het Auditorium, maar Cursor wist het drukbezette tweetal nu al te strikken om hun kijk te geven op het studentenleven in Eindhoven en het belang van de universiteit voor de regio. “Studenten zouden de uitslag van dit referendum kunnen bepalen.”
Rob van Gijzel op de koffie bij de Eindhovense familie Tip om stemmen te werven.
Lees meer »
MP3-module moet vwo-leerlingen beter voorbereiden op universiteit
17 januari 2008 - Minister Ronald Plasterk benadrukte het vorige week nog: zo’n dertig procent van de studenten maakt de opleiding niet af. Een van de oorzaken is de gebrekkige aansluiting tussen vwo en universiteit. Op verschillende manieren wordt daar aan gewerkt. Zo worden op de TU/e bij de Eindhoven School of Education nieuwe lesmodules voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Ir. Elise Quant en vwo-docenten Henry van Bergen en ir. Erik Meijer werken aan de module ‘MP3-speler’ voor het nieuwe keuzevak ‘Natuur, Leven en Technologie (NLT)’.
Lees meer »
De week van/Lennart
17 januari 2008 - De week van Lennart Verheijen, voorzitter studententoneel-vereniging Doppio
Lees meer »