spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Brug tussen twee werelden

Fado zonder fratsen

Toneelcursus Doppio
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Minder studenten bij SG-lezingen
23 januari 2008 - Het aantal studenten dat de lezingen van Studium Generale (SG) op woensdagochtend bezoekt, is laatste jaren zowat gehalveerd. Volgens SG komen de studenten minder vaak opdagen omdat op die dag tijdens het vierde college-uur steeds vaker onderwijs wordt gegeven. x6_s.jpg
Prof.dr.ir. Han Meijer tijdens een SG-lezing in de Blauwe Zaal in 2005. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Geen rijkssubsidie voor Brabant Center of Entrepreneurship
22 januari 2008 - Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft een subsidieaanvraag van de TU/e en de Universiteit van Tilburg afgewezen. De instellingen vroegen een bijdrage van drie miljoen euro voor de oprichting van een ‘Brabant Center of Entrepreneurship’. De plannenmakers gaan kijken of het nieuwe center in afgeslankte vorm haalbaar is.
Lees meer »
Promotie Cabbolet definitief afgeblazen
21 januari 2008 - Het College voor Promoties van de TU/e heeft vandaag op advies van in- en externe deskundigen besloten om de promotie van ir. Marcoen Cabbolet voorgoed af te blazen. Zijn proefschrift voldoet niet aan de kwaliteitseisen die aan de TU/e vereist zijn om te kunnen promoveren, zo luidt de officiële verklaring. Cabbolet zegt over enkele weken een ‘peer reviewed’ monografie uit te brengen, waarin de kritische tegenwerpingen zullen worden weerlegd.
Lees meer »

Burgemeesterskandidaten winnen zieltjes op de TU/e

21 januari 2008 – Burgemeesters-kandidaten Rob van Gijzel en Leen Verbeek presenteerden zich op uitnodiging van Studium Generale vanmiddag op de TU/e. Voor een volle Blauwe Zaal in het Auditorium probeerden ze het publiek te overtuigen van hun kwaliteiten. De inwoners van Eindhoven gaan woensdag per referendum aangeven wie volgens hen de nieuwe burgemeester van Eindhoven moet worden.

x3_s.jpg
Leen Verbeek alleen achter zijn spreektafel terwijl de beweeglijke Rob van Gijzel het publiek elders in de zaal toespreekt. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Iraans studentencomité wil gesprek met College van Bestuur
21 januari 2008 - Zo’n vijftig Nederlandse hoogleraren hebben al hun naam gezet onder een petitie die het Nederlandse kabinet oproept een einde te maken aan het categorisch weigeren of belemmeren van nieuwe Iraanse studenten door de TU’s van Twente en Eindhoven. Op de lijst staan ook de namen van ESI-directeur prof.dr. Ed Brinksma en TU/e-opleidingsdirecteur Technische Informatica prof.dr.ir. Jan Friso Groote.
Lees meer »
3000ste promotie is net als alle andere promoties
18 januari 2008 - De promotie van ir. Ard Koeken, gistermiddag in het Auditorium, is de drieduizendste aan de TU/e. In 1959 had de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven haar eerste promotie. In 1992 bereikte de teller de duizend en in 2001 de tweeduizend. Die mijlpalen waren toen geen reden voor een feestje, en in lijn daarmee was er ook gisteren slechts een heel klein extra feestelijk tintje: bloemen en een boekenbon voor de nieuwbakken doctor. x1_s.jpg
Ir. Ard Koeken, gisteren tijdens de promotieplechtigheid. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Afgelasting dreigt voor promotie
17 januari 2008 - De promotie van ir. Marcoen Cabbolet, die gepland stond voor 16 januari, is op het laatste moment opgeschort. Maandag 21 januari maakt het College voor Promoties bekend of de promotie überhaupt nog doorgaat. Cabbolet ontwikkelde een theorie die ingaat tegen de wet van de kwantummechanica en de algemene relativiteitstheorie. Ook de Utrechtse Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft bracht er een negatief oordeel over uit. Aan Cursor stuurde Cabbolet een open brief gericht aan rector Hans van Duijn, waarin hij zijn kritiek uit over de hele gang van zaken.
Lees meer »
Verhuizing GTD uit W-hal begonnen
17 januari 2008 - De Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) gonst deze dagen nog meer dan anders van de bedrijvigheid. Gisteren, woensdag 16 januari, was de start van de grote verhuizing naar het TNO-gebouw. De hele dag door worden machines opgeladen, lopen continu verhuizers af en aan en staan overal karretjes met materialen.
Foto's: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Bouw startersgebouw Catalyst begin 2009 van start’
17 januari 2008 - Ir. Wim Bens, directeur van het TU/e-Innovation Lab, hoopt dat de bouw van startersgebouw Catalyst begin 2009 van start kan gaan. De haalbaarheidsstudie is klaar, afgelopen week was de aftrap van de volgende fase: het maken van een business plan.
Een eerste impressie van hoe Catalyst eruit zou kunnen gaan zien.
Lees meer »
Subsidies voor marktrijp maken TU/e-onderzoeken
17 januari 2008 - De TU/e heeft twee zogeheten Valorisation Grants in de wacht gesleept voor het marktrijp maken van wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Het gaat om subsidies van elk 25.000 euro.
Lees meer »
Universiteit Twente weer ‘technisch’
17 januari 2008 - De Universiteit Twente (UT) gaat zich weer nadrukkelijk afficheren als een technische universiteit. Dat deelde de Twentse collegevoorzitter Anne Flierman zijn toehoorders mee tijdens zijn nieuwjaarsrede.
Lees meer »
TU Delft kampioen qua ontslagvergoedingen
17 januari 2008 - Wie de laatste jaren opstapte bij de TU Delft (TUD) kon rekenen op een mooie ontslagvergoeding, zo is te lezen in Delta. In 2006 telde de TUD, evenals het jaar daarvoor, de hoogste ontslagvergoedingen neer in de (semi)publieke sector, zo blijkt uit de gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees meer »
Fysicus ‘t Hooft steunt beslissing tot opschorting
17 januari 2008 - De Utrechtse fysicus en Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft is het eens met de beslissing van het College voor Promoties van de TU/e om de promotie van ir. Marcoen Cabbolet op te schorten. In het proefschrift van Cabbolet (dat de titel ‘Elementary Process Theory, mathematical-logical principles of individual processes in a non-local, non-deterministic, non-probabilistic, heterogeneous universe’ draagt) staat volgens de Utrechtse hoogleraar niet echt iets dat hout snijdt.
Lees meer »
Vrouwelijke promovendi sneller klaar
17 januari 2008 - Het aandeel vrouwen met een doctorstitel groeit gestaag. Van de gepromoveerden jonger dan 35 jaar is al bijna de helft vrouw. Ze deden gemiddeld 5,4 jaar over hun promotie - negen maanden korter dan de mannen.
Promotie Dörthe Schmidt (BMT) in het van Abbemuseum. Foto archief: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nijmeegse student kraakt ov-chip
17 januari 2008 - De Tweede Kamer debatteert nog deze week over de beveiliging van de ov-chipkaart. Aanleiding is een demonstratie van een Nijmeegse student computer science, die voor het RTL-Nieuws in een paar seconden een valse dagkaart activeerde.
Lees meer »
‘Promotiestelsel Graduate schools niet ideaal’
17 januari 2008 - De belangenvereniging voor promovendi PNN wil best meedenken over een wijziging van het Nederlandse promotiestelsel, maar heeft veel vragen bij minister Plasterks plannen.
Lees meer »
Doorrijden na aanrijding
Lees meer »
Oplossing kerst-sudoku
Lees meer »
In Memoriam
Lees meer »