spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Durand Rekko

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Basiscursus toneel bij Doppio na carnavalsvakantie
17 januari 2008 - Studententoneelvereniging Doppio start donderdag 14 februari om 19.30 uur met een basiscursus toneel. Volgens voorzitter Lennart Verheijen is het voor het eerst dat de cursus ook tijdens het schooljaar van start gaat. Normaal gesproken is het alleen mogelijk om voor een cursus in september in te schrijven.
Hilde Bosman en Lennart Verheijen. Foto: Dekate Mousa/Frans van Nistelrooij
Lees meer »
‘Stufi niet afschaffen om vergrijzing te betalen’
17 januari 2008 - De studiefinanciering hoeft niet afgeschaft te worden om de kosten van de vergrijzing op te vangen, vindt PvdA-leider Wouter Bos. Maar daarmee is het idee van een leenstelsel niet van tafel.
Lees meer »
Volleyballen voor iemands laatste wens
17 januari 2008 - Zo’n 250 mensen trappen of stiften zondag 27 januari in het Studentensportcentrum van de TU/e een balletje voor de DreamFoundation: een stichting die de dromen waarmaakt van volwassenen met een levensbedreigende ziekte. Het volleybal- en zaalvoetbaltoernooi van die dag, mede gesponsord door de TU/e, is opgezet door Fontys-studenten.
Lees meer »
Tilburgse universiteit vreest Iraanse studenten niet
17 januari 2008 - De discussie op de technische universiteiten over het screenen en weren van Iraanse studenten speelt in Tilburg geen enkele rol, meldt de Universiteit van Tilburg (UvT). Met enige trots presenteerde de UvT deze week Farinaz Aryanfar (23) als nieuwe campusdichter.
Lees meer »
Friese mama’s willen kroeg eerder dicht
17 januari 2008 - Knus thuis om de tafel rondom een bloedstollend partijtje ganzenborden, terwijl mams liefdevol nog een rondje thee schenkt. Met als intermezzo een meeslepend hoorspel op de radio, waar met rode koontjes naar wordt geluisterd. Bedtijd? Ach, iets later mag best.
Lees meer »
Hoe word ik een ondernemende student?
17 januari 2008 - Is de huidige generatie studenten wel ondernemend genoeg? En zo nee, wat kunnen we daar dan aan doen? Daarover gaat woensdag 30 januari in stadion Galgenwaard in Utrecht het congres ‘De ondernemende student: een kwestie van doen!’.
Lees meer »
Oxford en Cambridge blijken best toegankelijk
Lees meer »
Quadrivium zoekt muzikale solisten
Lees meer »
17 januari 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Stefan van den Brink (vierdejaars student bouwkunde), Floris Jansen (vierdejaars student werktuigbouwkunde), Vincent van Bergen (eerstejaars student technische informatica) en Michel Smeets (zesdejaars student werktuigbouwkunde) en van Rob van Esch (zesdejaars student technische wiskunde) en Elsemieke van Rossum (vierdejaars student industrial design). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Durand Rekko
Lees meer »
En hoe is het in Auckland?
17 januari 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »