spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Merel Pit

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
SG zoekt samenwerking met studenten in Gaslab
14 februari 2008 - Een cabaretavond, een concert of quiz: Studium Generale wil samen met studentenverenigingen meer culturele activiteiten gaan opzetten in het Gaslab. Studenten hebben wilde ideeën genoeg, weet David Ernst van het bureau. Maar volgens hem blijven te veel plannen op de plank liggen. Vaak door gebrek aan tijd, mankracht en expertise.
Lees meer »
Industria slimste studievereniging
14 februari 2008 - De leden van Industria, de studievereniging van Technische Bedrijfskunde, halen gemiddeld de hoogste score op de Q-Masters. Dit is een emotionele-, (EQ) en intelligentietest (IQ) van Nobiles Media die afgelopen maanden is ingevuld door 23.000 Nederlandse studenten. De TU/e bezet voor het derde jaar op rij de eerste plaats qua gemiddelde IQ-score.
Lees meer »
Moeilijke vragen bij kennisquiz BMT
14 februari 2008 - “De vragen waren moeilijker dan eerdere jaren”, meent Rik Rurup. Hij is een van de organisatoren van de Uisge Beatha Kennisquiz 2008. Uisge Beatha is een dispuut van Protagoras, de studievereniging van BMT. Aan de zevende editie van de quiz deden dinsdagavond 12 februari in het Gaslab maar liefst 31 teams mee. Het winnende team was uiteindelijk ‘Team bouwval gezocht’, dat uit enkele AIO’s van BMT bestond. “Ze hadden net iets minder dan de helft van de vragen goed”, vertelt Rurup.
Lees meer »
Studenten ijszeilen over Pools meer
14 februari 2008 - Acht leden van W.S.V. Simon Stevin, de studievereniging van Werktuigbouwkunde, gleden dit jaar weer met zo’n 50 kilometer per uur over het ijs. “Maar dat is niet eens zo hard”, vertelt Bastian Eenink als zeilwagencommissaris van de studievereniging. “Met harde wind hebben we eerdere jaren ook al eens 120 kilometer gehaald.”
Lees meer »
DSM-topman Feike Sybesma opent Bedrijvendag
14 februari 2008 - Leef je als CEO alleen voor je werk of heb je ook nog tijd om je riante salaris uit te geven? Wat drijft een CEO en welke capaciteiten moet je voor een dergelijke toppositie in huis hebben? Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, gaat dinsdag 19 februari in op deze en andere vragen tijdens de Bedrijvendag aan de TU/e.
Studenten konden dinsdag 12 februari buiten bij het Auditorium deelnemen aan een demonstratie met politiehonden of zich letterlijk een slag in de rondte racen op een ‘space bike’. De activiteiten waren een stunt van de Wervingsdagenorganisatie om de aankomende Bedrijvendag te promoten. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
14 februari 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Maurice Corvers (vijfdejaars student Werktuigbouwkunde) en van Roel Zimny en Wessel Cramwinckel (beiden tweedejaars student Bouwkunde). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Merel Pit
Lees meer »
En hoe is het in Skoghall?
14 februari 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »
Footloose
Lees meer »
Basisbeurs
Lees meer »
Collegegeldkrediet
Lees meer »