spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Samenwerken in een complex vak

De lusten en lasten van relaties op de TU/e

Studenten ijszeilen over Pools meer
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Provincie geeft beurzen om studenten naar Brabant te trekken
20 februari 2008 - De provincie Noord-Brabant wil beurzen beschikbaar gaan stellen om meer studenten te trekken naar de TU/e en de Universiteit van Tilburg (UvT). De Brabantse universiteiten en de provincie zijn hierover in gesprek. Vorige week besloot de provincie al om beide universiteiten een ton te geven voor de studentenwervingscampagnes van dit jaar. x6_s.jpg
Het provinciehuis in Den Bosch.
Lees meer »
Kaartverkoop StuKaFest loopt goed
19 februari 2008 - De organisatie van de Eindhovense editie van het StuKaFest is tevreden met de kaartverkoop. Bijna de helft van het aantal plaatsen is al verkocht, laat pr-man Roy de Vries vandaag weten, acht dagen voor de dag van het festival. Zeventig procent bezetting is het streefdoel; De Vries heeft goede hoop hoger uit te komen. x5_s.jpg
Een StuKaFest-promoteam aan het werk. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
‘Wetenschappelijk gehalte Bouwkunde moet omhoog’
18 februari 2008 - De faculteit Bouwkunde moet de banden met het bedrijfsleven flink uitbreiden en aanhalen en zich meer focussen op gedegen onderzoek en ontwerp. Deze punten staan centraal in de toekomstvisie waar het bestuur van de grootste faculteit van de TU/e momenteel aan werkt. Eind 2008 moeten de richtinggevende documenten klaar zijn. Vervolgens wordt een strategie met concrete plannen opgesteld. x4_s.jpg
Rechts gebouw Vertigo van de faculteit Bouwkunde. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Brand in studentenhuis aan Van Meursstraat

15 februari 2008 - In een studentenhuis aan de Van Meursstraat heeft donderdagavond 14 februari een brand gewoed. Eén kamer brandde uit, volgens het Eindhovens Dagblad de kamer van een TU/e-student Technische Informatica.
x3_s.jpg
Het getroffen studentenhuis aan de Van Meursstraat. Foto: Bert Jansen
Lees meer »

Twee Eindhovense winnaars bij Shell BaMaprijs 2007

15 februari 2008 - De finale van de Shell Bachelor Master Prijs 2007 heeft gisteren twee Eindhovense winnaars opgeleverd: Dominique van Mullem en Paul Robeerts. De eerste won de bachelorprijs (2500 euro), de tweede eindigde ex aequo met Rutger van Raalten van de TU Delft in de masterwedstrijd, met een hoofdprijs van 5000 euro.

x2_s.jpg
Ir. Paul Robeerst verdedigt zijn idee voor de jury. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Universiteit krijgt ton van provincie voor studentenwerving
14 februari 2008 - De TU/e krijgt van de provincie Noord-Brabant een bijdrage van 100.000 euro om studenten te werven. Dit besluit nam de provinciebestuur afgelopen dinsdag. Reden voor de financiële steun is het teruglopende aantal studenten. De Eindhovense universiteit zag het vorige jaar het studentenbestand met twee procent slinken. x1_s.jpg
Het provinciehuis in Den Bosch
Lees meer »
Elektrotechniek richt Center for Wireless Technology op
14 februari 2008 - De faculteit Elektrotechniek richt een onderzoekscentrum voor draadloze technologie op. Het Center for Wireless Technology Eindhoven (CWT/e) zal naar verwachting eind 2009 ongeveer twintig promovendi tellen. De eerste vier vacatures staan al open.
Lees meer »
Scholieren tonen creativiteit op Innovatie Challenge
14 februari 2008 - Trots laten twee scholieren uit Rotterdam hun prototype van een ‘meedrijvend huis’ zien. Het was één van de twintig ideeën op de Innovatie Challenge die woensdag 13 februari in het IPO-gebouw is gehouden. Scholieren uit heel het land presenteerden hun ideeën over de technologie die mensen over tien jaar thuis gebruiken. De dag was opgezet door studenten van Technische Innovatiewetenschappen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Chemiegigant Dow kiest TU/e als strategische R&D-partner
14 februari 2008 - Dow Chemical Company heeft afgelopen maand wereldwijd veertig universiteiten uitgekozen als ‘strategic R&D university’ (SRU). Acht daarvan liggen in Europa, en de TU/e is er een van. De universiteiten zijn geselecteerd op basis van ‘scientific excellence’.
Lees meer »
Van Santen dankzij pionierswerk fellow van National Academy of Engineering
Lees meer »
Bijeenkomst Eindhoven Studentenstad
Lees meer »
Lager cijfer door veel drinken
14 februari 2008 - Studenten die meer dan twintig glazen alcohol per week achterover tikken, scoren bij tentamens slechter dan gemiddeld. Dat concludeert het Nijmeegse universiteitsblad Vox na een eigen internetonderzoek onder 550 studenten.
Lees meer »
Goedkoper parkeren voor PSV-supporters op TU/e-terrein
14 februari 2008 - Seizoenkaarthouders van PSV kunnen sinds kort tegen gereduceerd tarief parkeren op het terrein van de TU/e. De pilot geldt voor negen thuiswedstrijden. Bij voldoende belangstelling kunnen PSV’ers ook volgend seizoen goedkoper parkeren.

Lees meer »
Onderzoek: TU/e scoort laag met gehandicaptenvoorzieningen
14 februari 2008 - Eindhovense studenten met een functiebeperking zijn matig tevreden over de voorzieningen en informatieverschaffing op de TU/e. Dit blijkt uit onderzoek van het Expertisecentrum Handicap en Studie en een Leids onderzoeksbureau.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e heeft als enige dalend aantal inschrijvingen
14 februari 2008 - De TU/e bungelt onderaan de lijst met inschrijvingen van studenten in 2007. Bovendien is het de enige universiteit met een daling ten opzichte van 2006. Stonden in 2006 nog 7376 studenten ingeschreven, in 2007 zou dat aantal met -2,2% gedaald zijn tot 7217 inschrijvingen.
Lees meer »
Zwemmers volop in race voor sportprijzen van ESSF
14 februari 2008 - De Eindhovense Studenten Sport Federatie (ESSF) maakt woensdag 20 februari de beste sportman, sportvrouw en sportploeg van 2007 bekend. In elke categorie zijn drie genomineerden, Vier van de in totaal negen kandidaten zitten in de zwemsport. Iedereen met een sportkaart kon tot 12 februari een stem uitbrengen.
Lees meer »
Piet Lemstra weer decaan van Scheikundige Technologie
14 februari 2008 - Prof.dr. Piet Lemstra is vanaf 1 februari de nieuwe decaan van de faculteit Scheikundige Technologie (ST). Hij volgt prof.dr. Hans Niemantsverdriet op, die twee weken geleden bekendmaakte het decanaat neer te leggen naar aanleiding van de koers die momenteel wordt uitgestippeld voor de faculteit. De 61-jarige Lemstra was van 1990 tot 1995 ook al decaan van ST.
Piet Lemstra. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Psycholoog pleit voor latere studiekeuze jongeren
14 februari 2008 - Jongeren zouden hun studie pas moeten kiezen rond hun eenentwintigste jaar. Voor die tijd ontbreekt het zelfinzicht om tot een goede beslissing te kunnen komen. Dat stelde ontwikkelingspsycholoog Michiel Westenberg 8 februari in een diesrede voor de Universiteit Leiden.
Lees meer »
Nieuw onderdak GTD officieel geopend
14 februari 2008 - De nieuwe huisvesting van de Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) is twee weken geleden officieel geopend. TNO-directeur Industrie en Techniek Jan Mengelers hield het lintje vast, universiteitsvoorzitter ing. Amandus Lundqvist knipte het door en twee acrobaten zorgden voor aankleding van de ceremonie. De 45 medewerkers van de GTD zitten voortaan in het gebouw van TNO, tegenover W-hoog.
Acrobaten in de hal van het TNO-gebouw, tijdens de openingsplechtigheid. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
SG opent het debat over seksuele moraal
14 februari 2008 - Studium Generale (SG) haakt in op de maatschappelijke discussie over de seksuele moraal met ‘Let’s talk about sex!’ op 26 maart. Het slaat de lezer van haar programmablad Sgrift daarbij visueel om de oren met een weinig verhullende plaat op de middenpagina.
Het schilderij ‘L’Origine du monde’.
Lees meer »
Doek valt voor CD-uitleen, collectie in de uitverkoop
14 februari 2008 - De CD-uitleen moest woensdagochtend 13 februari haar stek in het Hoofdgebouw verlaten en met het toch al dreigende einde in het achterhoofd, ging de ganse collectie deze week resoluut in de verkoop.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e’er op NK schaken
Lees meer »
Ladies Career Night
Lees meer »
Personeelsfeest
Lees meer »