spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Ik heb onderzoek gedaan naar een van de sterkste vezels die er is.
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Samenwerken in een complex vak
14 februari 2008 - De kritische dimensies van Intergrated Circuits (IC) worden steeds kleiner en de communicatietechnologie steeds complexer. Zo complex, dat hightech bedrijven en wetenschap niet meer zonder elkaar kunnen. Neem nu NXP Semiconductors en de TU/e. ‘Zonder de samenwerking met NXP was het ons niet gelukt dit prototype IC voor een energie-efficiënte mobiele telefoon te maken.’
Lees meer »
Bedrijven verbeteren door te graven naar gegevens
14 februari 2008 - Bedrijven kijken vaak wat naïef naar de processen die door de organisatie heen lopen. Ze hebben er een te geïdealiseerd beeld van. Om de processen te kunnen verbeteren, is het zaak uit te vinden wat er nu werkelijk gebeurt. Hoe je dat goed doet, daarmee houdt de groep van prof.dr.ir. Wil van der Aalst zich bezig. Het werk van deze onderzoekers is nu voor het eerst verpakt in een commercieel softwarepakket.
Lees meer »
Minder zuurstof leidt tot sterkere hartkleppen
14 februari 2008 - TU/e-promovenda ir. Angelique Balguid is het gelukt om weefsels te maken die minstens even sterk zijn als de stevigste hartklep in het menselijke lichaam. Dit is een belangrijke stap op weg naar het kweken van hartkleppen van lichaamseigen weefsel. Balguid promoveert dinsdag 12 februari. Tot nu toe schoot vooral de stevigheid van het weefsel tekort. De oplossing van Balguid: het verminderen van de zuurstofaanvoer.
Een ‘scaffold’, een mal waarop hartkleppen gekweekt worden. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »