spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Merel Pit

Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Touwtrekken en tafelvoetbal op lustrumtoernooi ESSF

22 mei 2008 - De Eindhovense Studenten Sport Federatie (ESSF) hield dinsdagmiddag 20 mei een lustrumtoernooi om het 45-jarig bestaan luister bij te zetten. Bij ESSF hadden ze op meer belangstelling gehoopt. Helaas zeiden op de dag zelf nog deelnemers af en kwamen uiteindelijk acht teams van zo’n vijf personen opdagen.
Lees meer »
Bikkelharde jongensdroom
22 mei 2008 - Voor de spelers van de Eindhovense Studenten Rugbyclub The Elephants kwam het afgelopen weekeinde een droom uit. Ze konden op de foto met tegenstander en wereldkampioen Zuid-Afrika. Beide teams kwamen uit op het Amsterdam Sevens Toernooi. De Eindhovenaren gingen tegen de wereldkampioen met 69-0 onderuit maar dat mocht de pret niet drukken.

Lees meer »
Kater na betonkanorace
22 mei 2008 - Met drie bekers en een rottig gevoel is studentenvereniging KOers teruggekomen van de betonkanorace in Delft. KOers won traditiegetrouw in de categorie Lichtste kano, was in de categorie Dames de snelste op de lange afstand en kreeg de pechvogelprijs. De innovatieve kano kwam echter niet verder dan de derde plaats. “Dat is niet eerlijk“, volgens een van de ontwerpers.
Jeroen van den Berkmortel en Nico Krabbenborg (voor in de boot) tijdens een proefvaart in de kunstvijver op de campus. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Licht uit, blacklight aan
22 mei 2008 - Een combinatie van rugby en handbal spelen in het donker met fluorescerende vesten en blacklight. Dit Blacklight Matbal was één van de activiteiten tijdens het Oktopus handbal toernooi. Het thema was ook niet voor niets ‘When the lights go out’. Deze 38e editie van het toernooi werd 17 en 18 mei op het Studentensportcentrum gehouden.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studenten schuiven weer aan bij Stadsdiner
22 mei 2008 - Het Eindhovens Studenten Corps (ESC) zorgt donderdag 29 mei van 17.30 tot 22.00 uur voor een driegangenmenu met live muziek, speciaal voor studenten. Het Studenten Stadsdiner werd vorig jaar op de Markt gehouden, maar verhuist nu naar het Catharinaplein. Stijn Middendorp van ESC licht toe: “Zo zitten we wat dichter bij het Stratumseind waar altijd veel studenten komen. Deze locatie geeft weer een nieuwe impuls aan het diner. Bovendien kunnen we de studenten op het Catharinaplein goedkoper bier aanbieden.”
Lees meer »
Twee TU/e-studenten op wieler WK
Lees meer »
Studente in finale softwarewedstrijd
Lees meer »
Dieren doelwit op handboogtoernooi
Lees meer »
22 mei 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Jeroen Veldhoen en Pieter Hofstra (respectievelijk vijfdejaars en zesdejaars student Technische Bedrijfskunde) en van Jan Cortenbach, Martin van Mourik (beiden derdejaars student Technische Natuurkunde), Remco Poulus, Geert van den Burg en Fiere Janssen (allen vierdejaars student Technische Natuurkunde). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Merel Pit
Lees meer »
En hoe is het in Milaan?
22 mei 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »