spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Op zoek naar de juiste timing

Bijzondere bijbanen van studenten

Kater na race in betonkano
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
'Eindhovense trui' op de GNSK
28 mei 2008 - Alle Eindhovense studenten die deelnemen aan het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2008 in Delft, krijgen dit jaar een ‘Eindhovense trui’ mee. Het is de eerste keer dat de Eindhovense afvaardiging enigszins in uniform tenue komende vrijdag en zaterdag aanwezig is op het GNSK. x9_s.jpg
Thomas Thunissen met de Eindhovense truien. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Studenten organiseren sportdag voor Center Parcs

28 mei 2008 - Ongeveer duizend personeelsleden van Center Parcs waren dinsdag 27 mei te gast op het TU/e-terrein voor hun jaarlijkse sportdag. Het evenement werd georganiseerd door een vijftigtal vrijwilligers van de Eindhovense studentensportverenigingen. In ruil kregen zij van Center Parcs een financiële bijdrage voor hun vereniging. x8_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Studenten gaan groene tuktuk ontwikkelen
26 mei 2008 - Studenten van de TU/e gaan een milieuvriendelijke tuktuk ontwikkelen. Ze doen dat in competitieverband met de universiteiten van Delft, de hogeschool Arnhem en Nijmegen en de Hanzehogeschool Groningen. Ook twee teams uit India doen mee aan de wedstrijd die een jaar gaat duren. x7_s.jpg
Dr.ir. Theo Hofman in een tuktuk. Hij is samen met dr.ir. Peter Verdaasdonk de kartrekker van het TU/e-team. Foto: Irene Wouters
Lees meer »
Jan Marijnissen enthousiast over Industrial Design
26 mei 2008- “Die werkbezoekjes van twee uur, daar haal ik mijn neus voor op”, zegt Jan Marijnissen om half zes vrijdagavond, zo’n anderhalf uur na het geplande eindtijdstip van zijn bezoek aan de faculteit Industrial Design (ID). Geen enkel studentenproject slaat hij over, en bij elk project heeft de SP-fractieleider evenveel aandacht. ID heeft er een fan bij, lijkt het. x6_s.jpg
Jan Marijnissen op bezoek bij Industrial Design. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Club 040 trekt weer een vol Stadhuisplein
23 mei 2008 - Drie dance-dj’s, pompende beats, bier in overvloed en een plein vol dansende mensen. De tweede editie van dance-event Club040 van SSRE, gisteravond op het Stadhuisplein in Eindhoven, was minstens net zo geslaagd als de eerste editie. Het beveiligingsbedrijf schat het aantal bezoekers op ongeveer drieduizend, de politie houdt het op ‘ongeveer duizend’. x5_s.jpg
Club 040. Foto: Rob Vanlaer
Lees meer »
Innovatief ontwerp voor Afsluitdijk wint Eureka!Cup 2008
23 mei 2008 - Vier vwo-scholieres van de Christelijke Scholengroep De Hoven Oudehoven uit Gorinchem wonnen gisteren in het Evoluon in Eindhoven de Eureka!Cup 2008. Met hun innovatieve ontwerp voor de Afsluitdijk versloegen ze zo’n duizend leeftijdsgenoten, afkomstig van 38 verschillende middelbare scholen. x4_s.jpg
Knutselende scholieren in het Evoluon. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Sumoworstelen met je collega’s
23 mei 2008 - Het gejuich op het veldje bij het Temagebouw is van ver te horen. Veertien teams met TU/e-medewerkers namen het gisteren tegen elkaar op tijdens de sport- en spelmiddag van de Personeelsvereniging. De sport- en spelmiddag is onderdeel van de lustrumactiviteiten van de vijftigjarige vereniging. x3_s.jpg
'Levend sjoelen', gisteren op de sport- en spelmiddag van de Personeelsvereniging. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Bouwkundebedrijvendagen in beeld

22 mei 2008 - Gisteren presenteerden bedrijven zich aan studenten Bouwkunde, op de Bouwkundebedrijvendagen in Vertigo. Campus TV was aanwezig met een camerateam en maakte een item over de dag. Wie er niet bij was en toch een kijkje wil nemen, of wie zichzelf in beeld wil zien: bekijk het filmpje.

x2_s.jpg
Lees meer »

Zonnige vooruitzichten voor dancefeest Club 040

22 mei 2008 - Op editie 1 stortregende het en waren er desondanks zo’n tweeduizend bezoekers. Editie 2 van dance-event Club 040, vanavond, heeft het weer gelukkig wel mee. Het KNMI verwacht temperaturen van boven de twintig graden en blauwe luchten. Studentenvereniging SSRE, de organisator, verwacht dus een vol Stadhuisplein. Bezoekers moeten wel op tijd hun avondeten binnen hebben: het feest begint al om 18.00 uur. x1_s.jpg
Club040, vorig jaar. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Geen heroverweging plannen brandveiligheid
22 mei 2008 - De TU/e gaat de bestaande plannen voor de brandveilig-heid niet heroverwegen naar aanleiding van de brand op de TU Delft. Het ontbreken van compartimentering zou ervoor gezorgd hebben dat de brand in Delft zo groot werd. Ook op de TU/e ontbreekt deze voorziening in diverse gebouwen. De Eindhovense brandweer is nog niet akkoord met de TU/e-plannen.
Lees meer »
Studenten leren brandjes blussen
22 mei 2008 - Zo’n dertig studenten van Scheikundige Technologie leerden woensdag 21 mei hoe ze een brandje kunnen blussen. Ook andere studenten en medewerkers die toevallig passeerden, mochten oefenen. Op de parkeerplaats bij Helix werden onder toezicht van de brandweer brandjes gesticht, die vervolgens met behulp van brandblussers moesten worden gedoofd.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Prijsprikkel honours programma’s onlogisch
22 mei 2008 - Minister Plasterk van onderwijs ziet niets in een hoger collegegeld voor honours programma’s. Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens het jubileumcongres van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), die 25 jaar bestaat. “Universiteiten hebben geen prijsprikkel nodig voor het opzetten van honours programma’s,” zei Plasterk.
Lees meer »
Gedenkbijeenkomst
Lees meer »
TU Eindhoven haalt met impactscores de Nederlandse top
22 mei 2008 - De TU/e is wat betreft impactscores de tweede universiteit van Nederland. Dat blijkt uit recente cijfers van het NOWT (Nederlands Observatorium van Wetenschap en Technologie). Alleen de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een hogere impactscore over de jaren 2003 tot en met 2006. Het Eindhovense Dutch Polymer instituut scoort ook bijzonder hoog.  
Lees meer »
TU Eindhoven ‘kampioen van de vici-subsidies’
22 mei 2008 - De TU/e haalt relatief de meeste van de prestigieuze vici-subsidies binnen van alle universiteiten. Dat blijkt uit cijfers over de periode 2000 tot en met 2007 die het ministerie van OCW vorige week publiceerde. Qua veni-subsidies, bedoeld voor aanstormend wetenschappelijk talent, scoort de TU/e ruim onder het gemiddelde.
Lees meer »

Kunstwerk Umbily I op Dag van de Kunst

22 mei 2008 - Het kunstwerk Umbilly I van de bekende Belgische kunstenaar Panamarenko staat centraal op de eerste Dag van de Kunst op 5 juni op de TU/e.
Lees meer »
Eén-oudertoeslag wordt wellicht een gift
22 mei 2008 - Minister Plasterk laat doorschemeren dat de één-oudertoeslag voor studerende moeders misschien niet langer moet worden opgeteld bij de studieschuld. Maar hij wacht op zijn collega Rouvoet van Jeugd en Gezin voordat hij over nieuwe wetgeving praat.
Lees meer »
Accreditatie nieuwe opleidingen brengt kwaliteitsrisico’s onvoldoende in beeld
22 mei 2008 - De accreditatie lijkt nog altijd te veel op een APK-keuring, vindt de Onderwijsinpectie. Nieuwe opleidingen zouden bovendien sneller inhoudelijk moeten worden beoordeeld: nu gebeurt dit pas na zes jaar.
Lees meer »
Bedrijvendag Bouwkunde knetterend van start
22 mei 2008 - In Vertigo presenteerden zich gisteren, 21 mei, 35 bouwbedrijven en ingenieursbureaus die op zoek zijn naar geschikt nieuw personeel. Sinds 2000 organiseren studenten van de faculteit Bouwkunde hun eigen bedrijvendag los van de bedrijvendag die de Wervingsdagen elk jaar houden in het Auditorium. De dag werd knetterend ingeluid door de Houthakkers Roadshow.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onvervangbare spullen op de TU/e
22 mei 2008 - Stel de TU/e wordt getroffen door een brand, van welke spullen zou het vreselijk zijn als ze in vlammen op gaan?
Lees meer »
‘Even googelen naar ontwerpwedstrijd’
22 mei 2008 - Een elegante en stoere tas noemt Industrial Design student Lissa Kooijman haar Hydralis, de handtas waarmee ze, haast per toeval, een nominatie voor de New Yorkse Independent Handbag Designer Award in de wacht sleepte. Zonder googelen en een vrienden-dienst voor en medestudent Joris van Gelder was het niet zover gekomen.
Foto: Joris van Gelder
Lees meer »
Volle bak tijdens Gezondheidsdag
22 mei 2008 - Dat 45-plussers graag fit zijn en zich bekommeren om hun gezondheid bleek donderdag 15 mei tijdens de Gezondheidsdag op het Studentensportcentrum. De zogeheten ‘healthcheck’ was met 120 deelnemers helemaal volgeboekt. Ook de workshops Nordic Walking en Tai chi trokken veel belangstelling.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Laptop weg
Lees meer »

Chinese TU/e’er bezorgd over thuisfront na aardbeving

Jing Li: "De schokken hielden aan en mensen konden niet in huis slapen"

22 mei 2008 - De heftige aardbeving in de Chinese provincie Sichuan afgelopen maandag kostte duizenden mensen het leven. Een veelvoud raakte gewond. Vrijwel de hele regio ligt in puin en veel inwoners zijn dakloos geworden. Chinese studenten en medewerkers van de TU/e die uit die regio komen of familie en vrienden hebben daar, beleven de aardbeving intens mee. Onder hen Jing Li Msc., promovenda van de vakgroep Visualisatie, van Wiskunde en Informatica. Zij komt uit Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, op negentig kilometer van het epicentrum van de aardbeving.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »