spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Bram van Gessel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Benefietdiner voor 8000 miles-project

12 juni 2008 - Zes studenten van de faculteit Technische Bouwkunde vertrekken na aan het afronden van hun studie op 12 juli met twee auto’s naar het Verre Oosten. Sinds enkele maanden zamelen ze geld in om daar ter plekke te spenderen aan goede doelen. Op 29 juni houden de TU/e-studenten een benefietdiner. De opbrengst nemen ze mee naar Kirgizië en Mongolië om daar een tehuis voor ouderen en workshops voor migranten te steunen.
Lees meer »
Demosfestival met gezellige en foute muziek
12 juni 2008 - Ongeveer achthonderd feestgangers kwamen vorige week donderdag af op het Demosfestival van de gelijknamige studentenvereniging op het Stratumseind. Ze konden genieten van après-skikoning Starkoo, feestband Lijn 7 en de Robbie Williams-imiatie Robbie and His Angels. Het ‘festival’ werd georganiseerd ter afsluiting van het negende lustrum van Demos.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Mega-volleybaltoernooi op campus
12 juni 2008 - Meer dan honderd sportvelden, zo’n vijfduizend volleyballende studenten en 16.000 liter bier. Het Hajraatoernooi, dat komende vrijdag voor de dertigste keer van start gaat, is uitgegroeid tot een evenement van ongekende omvang.
Lees meer »
Bouwkundestudenten maken mooiste creatie met beton
12 juni 2008 - Drie TU/e-studenten Bouwkunde hebben 2 juni een prijs in de wacht gesleept bij een ontwerpwedstrijd met beton voor studenten. Ze vergrootten een bepaalde betonsoort, waardoor een sponsachtige structuur en bijzondere lichtinvallen ontstond.
Lees meer »
Jazzballet zet de toon bij uitvoering Footloose
12 juni 2008 - Liefhebbers van jazzballet konden dinsdagavond 10 juni hun hart ophalen bij een voorstelling van de Eindhovense Studentendansvereniging Footloose. De optredens gingen om acht uur van start in de Blauwe Zaal. Bezoekers kregen hoofdzakelijk jazzballet voorgeschoteld, maar ook Latijns-Amerikaanse dansen, klassiek ballet, tapdans en salsa passeerden de revue. Verder was er een act met jongleren en acrobatiek.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Limiet aan bijverdienste blijft
Lees meer »
Opbrengst Duckrace: 7.242,61 euro
Lees meer »
Voorspoedige vaart Boreas
Lees meer »
12 juni 2008 - Wie woont er in deze kamer? Deze vraag stelt Cursor wekelijks aan een aantal willekeurige studenten op de campus. Deze week een analyse van Coen Tempelaars (zesdejaars student Technische Informatica), Niek van Erk (vijfdejaars student Installatietechnologie), Laura Prager (zevendejaars student Technische Bedrijfskunde), Daniël de Wolf (vijfdejaars student Technische Informatica), Daniël van der Zee (eerstejaars student Biomedische Technologie) en Linda de Rooij (derdejaars student Vastgoed en Makelaardij op de Fontys). Zij bekeken twee foto’s van deze Eindhovense studentenkamer en gaven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Bram van Gessel
Lees meer »
En hoe is het in Verenigde Staten?
12 juni 2008 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »