spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik heb gebouwen neergezet en ze weer mee helpen slopen “
12 juni 2008 - “Ik wilde in 1961 graag werken op de Technische Hogeschool Eindhoven, zoals de universiteit toen heette.” Dat is André Swinkels gelukt. Op 19 juni neemt hij afscheid. Na 47 dienstjaren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Slimme voertuigen sturen aan op veiliger verkeer en schoner milieu

12 juni 2008 - Auto’s en vrachtwagens met sensoren, detectoren en geraffineerde navigatiesystemen zullen binnen tien jaar het straatbeeld bepalen. Deze slimme voertuigen gaan zorgen voor veiliger verkeer, minder opstoppingen en schadelijke uitlaatgassen. Dat was de boodschap vorige week tijdens het Intelligence Vehicles symposium op de TU/e. Op de campus in Eindhoven waren ruim vierhonderd onderzoekers bijeen om dit zonnige toekomstbeeld uit te dragen.
Lees meer »
Bindend studieadvies dwingt studenten tot andere keuze
12 juni 2008 - Bachelorstudenten moeten vanaf september 2009 in hun eerste jaar minstens dertig van de zestig studiepunten halen (ECTS). Lukt dat niet, dan krijgen ze voortaan een bindend negatief studieadvies (BSA) en moeten ze een andere studie zoeken. Dit blijkt uit het rapport dat de projectgroep BSA deze week naar buiten bracht. De universiteitsraad moet nog met de voorstellen instemmen.
Lees meer »
De week van/Sonja
12 juni 2008 - Sonja van der Meer is vijfdejaars studente Bouwkunde en student-assistent CASA Vertigo
Lees meer »