spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Wielklem op campus

Slimme voertuigen

Uitvoering Footloose
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

'Doorstroomminoren in stroomversnelling'

18 juni 2008 - Het aantal hbo-instromers op de TU/e moet binnen een paar jaar omhoog naar zo'n 350 per jaar. Volgens projectleider dr.ir. Bram de Kraker is dit mogelijk nu de belangrijkste partijen tijdens een symposium eind mei hun steun hebben uitgesproken voor de doorstroomminoren. Zelfs 480 per jaar of nog meer is haalbaar, denkt De Kraker. x6_s.jpg
Bram de Kraker op het symposium van eind mei.
Lees meer »

Helft 'Valorisation Grants' naar Eindhoven

17 juni 2008 - Zes van de twaalf eerste fase 'Valorisation Grants' van technologiestichting STW gaan dit voorjaar naar de TU/e. De subsidies van ieder 25.000 euro zijn voor een haalbaarheidsstudie om te bezien of een technische vinding commercieel geëxploiteerd kan worden. x5_s.jpg
Smart Energy Glass, een van de twaalf voorstellen die een Valorisation Grant kregen.
Lees meer »

Treuzelende ouderejaars studenten hoeven niet weg

16 juni 2008 - Universiteiten en hogescholen krijgen niet de mogelijkheid om zwakke en treuzelende ouderejaars studenten de deur te wijzen. Plasterks plan voor een bindend studieadvies (BSA) in latere studiejaren is van de baan. Dat staat in een OCW-voortgangsreportage over het hogeronderwijsbeleid van minister Plasterk. x4_s.jpg
Minister Plasterk
Lees meer »

Certificaten voor eerste Qualified Medical Engineers

13 juni 2008 - De School of Medical Physics and Engineering (SMPE/e) heeft gisteren, donderdag 12 juni, zijn eerste drie afgestudeerden afgeleverd. Dit postgraduate instituut van de TU/e ging in januari 2006 van start. Nu zijn de eerste drie Qualified Medical Engineers (QME) een feit. x3_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Bouwkundestudenten winnen met ontwerp voor school

12 juni 2008 - Vier bouwkundestudenten zijn vorige week donderdag 5 juni in de prijzen gevallen bij een wedstrijd ‘integraal ontwerpen’. Het organiserende bedrijf Techniplan Adviseurs maakte de prijswinnaars bekend op de TU/e.
Lees meer »

TU/e derde bij Academische Jaarprijs

12 juni 2008 - De TU/e heeft woensdagavond 11 juni een derde plek behaald tijdens de finale van de Academische Jaarprijs. De beste klassering ooit. In de Leidse schouwburg eindigde de afvaardiging uit Groningen als eerste, gevolgd door de Universiteit Maastricht. De winnaar kreeg als prijs 100.000 euro mee naar huis. De Limburgers moesten zich tevreden stellen met een beker na afloop van de derde editie van de ‘The battle of the universities’. x1_s.jpg
TU/e-student Rogier van den Bos tijdens zijn presentatie in de schouwburg te Leiden.
Lees meer »
U-raad besluit over bindend studieadvies
12 juni 2008 - De universiteitsraad beslist 30 juni of het akkoord gaat met het bindend studieadvies (BSA). Het College van Bestuur wil de maatregel waarbij bachelorstudenten gedwongen worden hun studie te staken als ze het eerste collegejaar te weinig studiepunten halen, in september 2009 invoeren.
Lees meer »
Auto-evenement Pole Position trekt veel bekijks
12 juni 2008 - Eindhoven was afgelopen weekend in de ban van gemotoriseerde vierwielers in alle soorten en maten. Onder de naam Pole Position waren op diverse locaties in de stad evenementen georganiseerd met als doel de automotive industrie te promoten. Naar schatting 75.000 mensen kwamen af op de tentoonstellingen en demonstraties.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e levert eerste Qualified Medical Engineers af
12 juni 2008 - De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) reikt vandaag, donderdag 12 juni, in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven de eerste diploma’s uit aan drie kandidaten die de tweejarige postdoctorale opleiding tot Qualified Medical Engineer (QME) hebben afgerond.
Lees meer »
TU/e zoekt sponsors Academische Jaarprijzen
12 juni 2008 - De TU/e is voor de uitreikingsplechtigheid van haar Academische Jaarprijzen nog op zoek naar sponsors.
Lees meer »
Geschiedenis van Eindhoven studentenstad in beeld gebracht
Lees meer »

Bijzondere bi-promotie aan TU/e voor Italiaan

12 juni 2008 - Volgende week vindt aan de TU/e een bijzondere promotie plaats. De Italiaan Giuseppe Addamo promoveert namelijk voor de tweede keer op hetzelfde onderwerp. Anderhalf jaar terug ontving Addamo al de doctorstitel van de Technische Universiteit van Turijn.
Lees meer »
Uitzinnige Oranjefans
12 juni 2008 - Nederlandse en Italiaanse studenten troffen elkaar maandag 9 juni in de Ierse pub O’Sheas in Eindhoven om samen te kijken naar de EK-wedstrijd tussen Nederland en Italie. De stemming was opperbest totdat Oranje korte metten maakte met de Azzuri. De Italiaanse tifosi zaten er een beetje beteuterd bij, vol ongeloof, terwijl de Nederlandse fans de 3-0 zege uitbundig vierden.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Morand Lambla Award voor Patrick Anderson
Lees meer »
TU/e assisteert provincie met informatiseringsprojecten
Lees meer »
Foutparkeerder op campus maakt vanaf 1 juli kans op wielklem
12 juni 2008 - Foutparkeerders op het TU/e-terrein lopen vanaf 1 juli kans een wielklem op hun auto aan te treffen. Tegen betaling van 35 euro komt de beveiliging de gele klem weghalen. Ook ‘bumperklevers’, die zonder betalen het terrein verlaten, maken bij een volgend bezoek kans op een wielklem. De universiteit heeft tien klemmen gekocht om het nieuwe parkeerbeleid kracht bij te zetten.
Huub van Gerven van de beveiliging toont de nieuwe wielklemmen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kort geding over aanbesteding Resource
12 juni 2008 - Uitgeverij Cereales wil voorkomen dat bedrijfsbladenspecialist Hemels vanaf september het Wageningse universiteitsblad Resource maakt. Op 20 juni dient een kort geding over de aanbestedingsprocedure.
Lees meer »