spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Studenten ontwerpen nieuw Thialf in een etmaal
26 maart 2009 - Liters Red Bull en sloten koffie kwamen er aan te pas. Bouwkundestudenten werkten vorige week van woensdag op donderdag 24 uur lang aan het ontwerp voor een nieuw Thialf - het ijsstadion in Heerenveen. In totaal deden vijftien groepjes van de TU/e mee en twee van Delft. Het was inmiddels de tiende editie van 24UP, de ontwerpwedstrijd van studievereniging CHEOPS.
Studenten werkten 24 uur lang aan het ontwerp voor een nieuw Thialf.
Lees meer »
Vrouwelijke finale NK Beleidsdebatteren
26 maart 2009 - Er was bijzonder veel vrouwelijk debatteertalent tijdens het door SSRE georganiseerde NK Beleidsdebatteren, afgelopen zaterdag in het Auditorium. 32 duo’s -waarvan 28 van SSRE zelf- streden om de debatteerbokaal en een wintersport-reis voor twee.
Vrouwelijke finale NK Beleidsdebatteren
Lees meer »
Don Quishoot wil tweede kunstgrasveld
26 maart 2009 - Studentenhockeyclub Don Quishoot wil een tweede kunstgrasveld aanleggen. De capaciteit van het enige veld dat ze nu tot hun beschikking hebben, schiet tekort, door de groei van de vereniging. De kosten van zo’n veldje: 260.000 euro.

Lees meer »
Scheikundeborrel in de ‘sneeuw’
26 maart 2009 - Een borrel in de sneeuw bij studievereniging Japie van Scheikundige Technologie, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt: de ‘sneeuw’ kwam uit een brandblusapparaat van de brandweer, vertelt penningmeester Vincent van Duijnhoven (met snowboard, te midden van zijn medebestuursleden van Japie).
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nayade: acht keer goud op NSK zwemmen
26 maart 2009 - Nayade heeft bewezen tot de Nederlandse zwemtop te behoren, afgelopen weekend in Groningen. Bij het NSK zwemmen nam de Eindhovense studentenzwemclub elf medailles in ontvangst, waarvan acht gouden.
Lees meer »
Nachttrein Eindhoven blijft
26 maart 2009 - De nachttrein van en naar Eindhoven blijft. Het aantal klanten is gemiddeld hoger dan verwacht. De nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag is druk genoeg.
Lees meer »
26 maart 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een willekeurig aantal studenten. Deze week zijn dat: Jonathan Baake en Johannes Stoop (beide eerstejaars Werktuigbouwkunde) en Luuk Heijmans (derdejaars Technische Natuurkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Melbourne?
26 maart 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »