spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Bij de harmonie

GTD één jaar bij TNO

Orkanen in het hoofd en Gaslab
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e ook zonder Shell duurzaam verder
26 maart 2009 - Shell maakte vorige week bekend niet meer te investeren in zonne- en windenergie. De technologieën leveren het olieconcern te weinig op, zelfs mét subsidies. Heeft deze koerswijziging gevolgen voor het Nederlandse onderzoek naar duurzame energie? Dat valt wel mee, denken betrokken TU/e-onderzoekers.
Lees meer »
Boardroom voor CvB
26 maart 2009 - Over een week zullen de leden van het College van Bestuur voor het eerst aanschuiven in hun spiksplinternieuwe boardroom in het Hoofdgebouw. Het ontwerp is van architect Bert Staal, onder meer verantwoordelijk voor de inrichting van het Auditorium, de University Club en de studiezaal van de bibliotheek.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Collegegeld niet omhoog
26 maart 2009 - In hun akkoord over de aanpak van de crisis hebben de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie het collegegeld ongemoeid gelaten. Grootscheepse investeringen in onderzoek blijven achterwege.
Lees meer »
ESC-feestje voortijdig beëindigd
26 maart 2009 - Een feestje bij het ESC in De Bunker is in de nacht van dinsdag op woensdag voortijdig beëindigd doordat een handbrandmelder werd ingeduwd.
Lees meer »
Herkeuring gemeente: geen ‘strijdigheden’ meer in Helix
26 maart 2009 - De strijdigheden met de vergunningsvoorschriften binnen Helix zijn verdwenen en er zijn stringente instructies geïmplementeerd binnen de faculteit. Deze eindconclusies van gemeentelijk milieu-inspecteur Wil van de Rijt halen voor Scheikundige Technologie definitief de kou uit de lucht.
Lees meer »
Universiteitsraadleden mogen toch tijdelijk vervangen worden
26 maart 2009 - Leden van de universiteitsraad die vanwege ziekte of zwangerschap langdurig afwezig zijn, mogen zich toch laten vervangen door een kandidaat die daarmee dezelfde rechten en plichten krijgt. Begin februari verwierp het College van Bestuur zo’n regeling nog.
Lees meer »
Elektro schrijft goed
26 maart 2009 - TU/e-faculteit Elektrotechniek scoort momenteel goed met haar artikelen: vandaag, donderdag 26 maart, worden twee promovendi uit de capaciteitsgroep Electro-Optical Communications (ECO) gelauwerd bij de Optical Fiber Conference in San Diego. Ze stuurden de beste en een-na-beste artikelen in voor de Corning-OSA paper competitie voor studenten.
Lees meer »
Hoe overleef je de zomertijd?
26 maart 2009 - Komend weekend gaat de klok weer een uur vooruit. De overgang van winter- naar zomertijd zorgt voor extra veel auto-ongelukken en vijf procent meer hartinfarcten. Hoe overleef je dat ene uurtje slaaptekort?
Lees meer »
Eindhoven wil nieuwe slogan
26 maart 2009 - Eindhoven is misschien ‘leading in technology’, maar ook nog zoveel méér. Dat vindt burgemeester Rob van Gijzel, volgens wie de stadsslogan aan vervanging toe is.
Lees meer »
Canon van Eindhoven: van Dommel tot Brainport
26 maart 2009 - Vandaag, donderdag 26 maart, wordt in Museum Kempenland de ‘Canon van Eindhoven’ gepresenteerd; de geschiedenis van Eindhoven samengebald in 23 iconen. Het bijbehorende boek, zo’n 250 pagina’s dik, is grotendeels geschreven door een aantal TU/e-medewerkers, onder leiding van prof.dr.ir. Harry Lintsen, TU/e-hoogleraar Geschiedenis van de Techniek. De universiteit zelf behoort niet tot de 23 geselecteerde iconen.
Lees meer »
Babypakje net niet in de prijzen
26 maart 2009 - Ir. Sibrecht Bouwstra, promovenda bij Industrial Design, is er niet in geslaagd haar nominatie voor de Brainport Health Innovation Award te verzilveren.
Lees meer »
TU/e levert vier promovendi voor project ASML
26 maart 2009 - De TU/e gaat ASML helpen een nieuwe generatie chipmachines te ontwikkelen. Vier onderzoeksgroepen van de faculteiten Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek zullen hiervoor evenzoveel promovendi inzetten binnen het project ‘Xtreme Motion’.
Lees meer »
Student Darwin zat niet op zwart zaad
26 maart 2009 - Tijdens zijn studententijd gaf Charles Darwin meer geld uit aan schoenen dan aan studieboeken. Historici aan de universiteit van Cambridge hebben documenten ontdekt waarin de uitgaven van de theologiestudent werden opgetekend.
Lees meer »
Nieuw hoofd Studium Generale
26 maart 2009 - Dr. Lucas Asselbergs, beleidsmedewerker aan de faculteit Industrial Design, wordt het nieuwe hoofd van het bureau Studium Generale. Hij volgt drs. Maarten Pieterson op, die met pensioen gaat.
Lees meer »
Plasterk: “Harde knip geen belemmering voor bestuurswerk”
26 maart 2009 - Studenten kunnen best een jaar bestuurswerk doen, ook als de harde knip is ingevoerd. De studievertraging van studentbestuurders heeft niets te maken met het bachelor-masterstelsel en de harde knip.
Lees meer »
Volkskrantdebat over groene economie aan TU/e
26 maart 2009 - Hoe krijgen we in Nederland een florerende, groene economie? Die vraag moet op dinsdagavond 31 maart worden beantwoord tijdens een door de Volkskrant georganiseerd debat in het Auditorium.
Lees meer »
Bouwkundestudenten TU/e vraagbaak voor Het Klokhuis
26 maart 2009 - Zo’n vijftien Bouwkundestudenten zijn al zo’n anderhalve maand bezig met het beantwoorden van vragen van kinderen, over het ontwerp van het KlokHUIS. Het tv-programma Het Klokhuis laat kinderen dit huis ontwerpen, dat volgend jaar gebouwd wordt in Almere Poort.
Lees meer »