spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Job Vissers aan de bak bij professionele wielerploeg
10 september 2009 - Student Scheikundige Technologie Job Vissers rijdt vanaf deze maand bij het professionele wielerteam van Skil-Shimano, dat afgelopen jaar aan de Tour de France deelnam. De student, die binnenkort afstudeert, werd dit jaar nog gekozen tot studentensportman van Eindhoven 2008. De plek bij het team is wel nog een stageplek.
Foto: FOTOtvs / Theo van Sambeek Waalre
Lees meer »
URE op de elektrische toer
10 september 2009 - University Racing Eindhoven (URE) start in 2010 in de Formula Student Electric Competition. Voor het eerst sinds vijf jaar doet het team dan niet meer mee in de reguliere Formula Student Competition. URE wil naar eigen zeggen met een elektrische auto aanhaken bij de verschuivende competitie.
Midden op de foto Paulus Potter (links) en Bart Niessen (rechts).
Lees meer »
Cursor zoekt studenten op buitenlandstage
Lees meer »
Student levert briljante studieprestatie
10 september 2009 - Jim Portegies (23) is onlangs bij zowel Technische Wiskunde als Technische Natuurkunde geslaagd met het cijfer 10. Zijn diploma voor die laatste opleiding ontving hij al op 26 augustus en op 10 september ontvangt hij zijn diploma bij Wiskunde.
Jim Portegies
Lees meer »
Amper problemen nieuw roostersysteem
10 september 2009 - Bij de invoering van het nieuwe roostersysteem Syllabus hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Het overzetten van de in Syllabus gemaakte roosters naar het onderwijsinformatiesysteem is soepel verlopen, alleen heeft de publicatie op OWinfo voor enig ongemak gezorgd bij TU/e’ers. Dat laten het Onderwijs- en Studenten Service Centrum (STU) en het Service Bureau weten.
Lees meer »
10 september 2009 - Wie oh wie woont er in deze Eindhovense studentenkamer? Dat is de vraag die Cursor elke week stelt aan een tweetal studenten. Deze week zijn dat Lindsey Vlaar (vierdejaars Elektrotechniek) en Gijs Ten Haaf (derdejaars Technische Natuurkunde). Zij bekijken de foto’s van deze studentenkamer en geven commentaar.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Jaraguá do Sul?
10 september 2009 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »