spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
“Ik heb mijn hele ziel en zaligheid in mijn baan gegooid”
10 september 2009 - De lichtjes verschijnen in zijn ogen als hij het over het contact met studenten heeft. Jan Weerdenburg (59) heeft bij Studium Generale (SG) ‘de mooiste baan op de universiteit’ gehad. Toch verlaat hij de TU/e, om zijn eigen agenda te kunnen bepalen.
Lees meer »

TU/e verlost van digitale spaghetti

10 september 2009 - Met ingang van het nieuwe collegejaar heeft de TU/e een nieuwe Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). Het onderwijsportaal veegt in één klap de digitale spaghetti van tafel waar studenten en medewerkers de tanden op stukbeten.
Lees meer »
TU/e’ers breinen op uitbreiding museum in Slowakije
10 september 2009 - Op uitnodiging van Eindhovens zakenman Gerard Meulensteen togen negen masterstudenten Bouwkunde vorige week voor een workshop naar Danubiana in Slowakije. Doel was om samen met bouwkundestudenten uit Bratislava een definitief concept uit te werken voor de uitbreiding van een museum voor moderne kunst.
Lees meer »

De economische waarde van Eindhovense wijken
Wat maakt een wijk waardevol?

10 september 2009 - Er wordt over gespeculeerd en met gezond verstand lijk je in deze kwestie een eind te komen, maar zeker weten was er tot op heden niet bij. De vraag: welke factoren bepalen de economische waarde van een wijk? Het type woningen, de ligging en/of de bewoners? En wat is nu het belangrijkste? Vijf studenten van de interfacultaire masteropleiding Construction, Management & Engineering berekenden het met gegevens van bijna honderdduizend woningen in ruim honderd Eindhovense buurten.
Lees meer »