spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Jesper van Berkel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Nibud bezorgd over toename studieschuld
11 februari 2010 - Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) maakt zich zorgen om de groeiende studieschuld van studenten. Uit onderzoek onder ruim tweeduizend wo- en hbo-studenten blijkt dat bijna de helft van alle studenten (naast de studiebeurs) een lening heeft. Gemiddeld lenen zij een bedrag van vierhonderd euro per maand.
Lees meer »
Muzikale zeebenen gezocht voor rondje IJsselmeer
Lees meer »
Solistenconcours voor Eindhovense muziektalenten
Lees meer »
Lucid-historie en inventieve creaties bij nieuwe bar
11 februari 2010 - Studievereniging Lucid van Industrial Design kan borrelen in een vernieuwde bar. Op donderdag 4 februari werd de vernieuwde borrelruimte geopend. De ruimte in de kelder van het Hoofdgebouw was na vier jaar toe aan een make-over en dus organiseerde Lucid een ontwerpcompetitie.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Duelleren in blacklight
11 februari 2010 - Is dansen in blacklight in de disco al een heel avontuur, probeer er maar eens in te schermen. Dat deden negen deelnemers aan het Blacklighttoernooi, georganiseerd door en voor de Eindhovense studenten schermvereniging Hoc Habet op vrijdag 5 februari in de Bunker.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Theaterworkshops in de Bunker
Lees meer »
Sportcentrum hoopt op nieuw leven voor BLUB
11 februari 2010 - Het Studentensportcentrum hoopt dat er zich op korte termijn een paar enthousiastelingen melden die studentenduikvereniging BLUB nieuw leven willen inblazen. BLUB is sinds het begin van dit collegejaar een slapende vereniging, nadat het laatste bestuur er niet in slaagde opvolging te vinden.
Lees meer »
Duitse bedrijfskundigen winnen case-competitie in Eindhoven
11 februari 2010 - Vier studenten van de universiteit Darmstadt in Duitsland hebben vrijdag 5 februari de halve finale van TIMES, de grootste Europese case-competitie voor Technische Bedrijfskundigen, gewonnen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
11 februari 2010 - Denk als een INNOVATOR; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond, da ge ’t moar wit. Deze keer onder het mom van ‘Tis pas vies as ’t er vuil uitziet’: de smerigste plek van de TU/e.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Jesper van Berkel
Lees meer »
En hoe is het in Aken?
11 februari 2010 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »