spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“In dit werk moet je tactisch en voorzichtig zijn”
11 februari 2010 - Wie dacht dat Trang Kager-Nguyen een saaie kantoorbaan heeft, vergist zich deerlijk. Ze wilde een afwisselende baan en vond die bij Bureau Promoties en Plechtigheden, waar ze alles regelt rondom de promoties aan de TU/e. Daardoor heeft ze contact met mensen van allerlei pluimage: van internationale studenten, hoogleraren, servicemedewerkers, wetenschapsvoorlichters tot de leden van het College voor Promoties.
Lees meer »

DevLab opent deuren tussen universiteit en MKB

11 februari 2010 - Om vergaarde kennis niet in een archief te laten verstoffen, maar te laten rouleren en verder te ontwikkelen, is in 2004 het DevLab opgericht. In dit coöperatief researchinstituut, gevestigd op de TU/e-campus, zijn kleine en middelgrote bedrijven op het gebied van elektronica en embedded systemen verenigd. Samen staan ze sterker wanneer ze contact zoeken met technische hogescholen en universiteiten. Daarnaast kunnen studenten promotie- of afstudeeronderzoeken doen die het MKB van pas kunnen komen. DevLab-directeur Lex van Gijsel heeft genoeg leuke projecten voor TU/e-studenten.
DevLab-directeur Lex van Gijsel. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Voorzitters LSVb en ISO
“De basisbeurs, daar gaat het niet om”
11 februari 2010 - Studenten moeten de barricaden op, zegt de ene studentenleider. Ze moeten vooral meepraten, zegt de ander. Maar over één ding zijn ze het eens: het wordt een spannend jaar voor het hoger onderwijs. Een dubbelinterview met de leiders van de Landelijke Studenten Vakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg in roerige tijden.
ISO-voorzitter Henno van Horssen (links) en LSVb-voorman Gerard Oosterwijk. Foto: Hans Stakelbeek/FMAX
Lees meer »