spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Studentenquiz in het Gaslab
24 februari 2010 - Wie op woensdag 31 maart in teamverband zijn of haar kennis over film, muziek, media, theater, literatuur en beeldende kunst wil etaleren in het Gaslab, moet twee of drie medekandidaten vinden en zich snel aanmelden bij Studium Generale voor de voorronde van de landelijke studentenquiz (klik op ‘aanmelden’). x8_s.jpg
Lees meer »
3TU-instituut rond toegepaste wiskunde
24 februari 2010 - De 3TU.Federatie is een zevende Centre of Excellence gestart, gericht op toegepaste wiskunde. Het Applied Mathematics Institute (AMI) wordt op 15 april officieel geopend met een symposium in Delft.
Lees meer »
Rouvoet demissionair minister van OCW
23 februari 2010 - Vicepremier André Rouvoet wordt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het demissionaire kabinet. Dat heeft premier Balkenende vanmiddag bekend gemaakt. De partijleider van de ChristenUnie blijft tevens minister van Jeugd & Gezin. x6_s.jpg
André Rouvoet.
Lees meer »
OV-chipkaart opladen vóór 16 maart
22 februari 2010 - Studenten doen steeds minder moeite om hun OV-chipkaart op te laden. Daarom stelt het ministerie van OCW een deadline: 16 maart moeten ze hun ‘reisrecht’ bevestigd hebben. x5_s.jpg
Lees meer »
Distinguished professor boeit ICMS
18 februari 2010 - Met supramoleculaire systemen kun je Parkinson bestrijden, kraakbeen vervangen, en energie uit zonlicht halen. Dat vertelde Prof.dr. Samuel Stupp, distinguished professor van de TU/e, gisteren in een lezing georganiseerd door het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS). x4_s.jpg
Distinguished professor Samuel Stupp. Foto: Bart van Overbeeke.
 
Lees meer »
Directeur NWO: “Drie TU’s even goed als andere universiteiten”
17 februari 2010 - De drie technische universiteiten zullen waarschijnlijk verlies lijden op de overheveling van honderd miljoen euro naar onderzoeksfinancier NWO. “Maar aan de kwaliteit van hun onderzoekers ligt dat niet”, zegt directeur Cees de Visser van NWO. x3.jpg
NWO-directeur Cees de Visser
Lees meer »

TU/e scoort hoog in Keuzegids Masters

15 februari 2010 - In de vandaag verschenen Keuzegids Masters staat de TU/e op de derde plaats van alle hoger-onderwijsinstellingen. Alleen Wageningen en de particuliere universiteit Nyenrode kregen een hoger totaalcijfer. Ook in de Keuzegids Bachelors, die in december verscheen, kwam de TU/e als beste TU van Nederland uit de bus.

x2_s.jpg
 
Lees meer »

Nieuw Brainporthuis moet kruisbestuiving bevorderen

11 februari 2010 - Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven heeft woensdag 10 februari het Brainporthuis geopend in ‘De Admirant’ in Eindhoven. Tijdens haar bezoek gaf ze ook het startsein voor de website www.brainport2020.nl .
Het nieuwe kantoor en de website zijn bedoeld als ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken wil zijn bij Brainport. De nieuwe platforms moet de kruisbestuiving tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen bevorderen.
x1_s.jpg
TU/e-hoogleraar Harry Lintsen (links) geeft uitleg aan minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken. In het midden kijkt de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, toe.
Lees meer »

“Niet wegsturen, die StuKaFestbezoekers”

11 februari 2010 - “Veel onbekende mensen in huis,  maar dat is de bedoeling, dus niet wegsturen svp”,  staat er op een briefje in een van de 15 studentenhuizen waar de optredens van StuKaFest plaatsvonden.  Het werkte, want er zijn geen klachten binnengekomen bij de organisatie. Zij bestempelt de derde editie van StuKaFest in Eindhoven op woensdag 10 februari als ‘rustig verlopen’.  De versgevallen sneeuw kon muzikanten, dichters, dansers en studenten niet thuishouden, slechts een enkele muziekband was wat later dan gepland. 
Tussen de openingsact in het Gaslab van Knobsticker en het eindfeest in de Effenaar met Trip to Dover en Beesmunt konden studenten drie verschillende optredens meemaken. Cursor nam een kijkje bij een dansvoorstelling, een  bewegingstheater en twee muzikale feestjes. 
n20_s.jpg
Lees meer »
Plasterk erkent onzorgvuldige antwoorden over Vernieuwingsimpuls
Ministerie OCW en 3TU praten ruzie uit
11 februari 2010 - Het ministerie van OCW heeft afgelopen week op hoog ambtelijk niveau contact gezocht met 3TU om de oplaaiende twist over onderzoeksgelden bij te leggen. Den Haag heeft in een gesprek toegegeven dat de uitlatingen van minister Plasterk over de vernieuwingsimpuls onbedoeld konden leiden tot ‘verkeerde interpretaties’. Dat hebben woordvoerders van OCW en 3TU bevestigd.
Lees meer »
Scholieren enthousiast voor ‘automotive’
11 februari 2010 - Op tijd opschakelen, dat is het geheim van Het Nieuwe Rijden. Hoewel deze middelbare scholieren nog lang niet achter het stuur van een echte auto mogen kruipen, werden ze in het Automotivelab van Werktuigbouwkunde maandag al wel onderworpen aan de zuinige schakeladviezen van een hyperrealistische simulator.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Legobrug houdt 73 kilo
11 februari 2010 - Maak een zo licht mogelijke brug van lego die wel veel gewicht kan dragen. Dat was vrijdag 5 februari de opdracht aan de vier groepjes eerstejaars Bouwkunde die meededen aan de bruggenbouw-wedstrijd met lego. De winnende brug van Sjoerd te Bogt, Patrick van Dodewaard en Rik Hanssen (niet op de foto) woog ongeveer 5 kilo en hield een gewicht van maarliefst 72,9 kilo.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Strengere straffen voor fraude met studiebeurs
11 februari 2010 - Onderwijsminister Ronald Plasterk is van plan fraude met de studiebeurs strenger te bestraffen. Bij de derde misstap wordt de fraudeur strafrechtelijk vervolgd, ongeacht de hoogte van het onterecht ontvangen bedrag.
Lees meer »
Geen Cursor wegens carnaval
Lees meer »
Rechtgezet: ITER
Lees meer »
Nieuwe opleiding klinische informatica
11 februari 2010 - De TU/e School of Medical Physics and Engineering (SMPE/e) gaat op 1 september van start met een tweejarige postinitiële opleiding tot klinisch informaticus. Er zijn acht opleidingsplaatsen bij evenzoveel ziekenhuizen. SPME/e-directeur prof.dr.ir. Herman Beijerinck verwacht geen enkel probleem met het vinden van geschikte kandidaten.
Lees meer »
Bouwkundestudenten stellen ‘Untergang’ faculteit aan de kaak op YouTube
11 februari 2010 - Het bestuur van Bouwkunde wil niet reageren op het YouTube-filmpje van twee studenten die in een persiflage op ‘Der Untergang’ -een film over de laatste dagen van Hitler- de problemen aan hun faculteit aan de kaak stellen. Volgens directeur bedrijfsvoering dr. Paul Scholte is het bestuur “in goede samenspraak met studenten en docenten” bezig met een ontwikkelingsplan voor de faculteit, waarover hij nog niet wil uitweiden.
Lees meer »
Wooncomplex aan Boschdijk volledig bezet
11 februari 2010 - Het kantoorpand aan de Boschdijk dat Vestide vorig jaar ombouwde tot een complex met 46 wooneenheden voor buitenlandse short stayers, is sinds deze maand volledig bezet. Een voormalig kantoor van Philips aan de Cederlaan leende zich niet voor zo’n operatie en op die plek gaat Vestide een compleet nieuw gebouw neerzetten.
Lees meer »
De geheimen van geheimschrift
11 februari 2010 - Geheime boodschappen ontcijferen met de schijf van Alberti of de ‘Turning Grill’: de leerlingen van islamitische basisschool Bedir uit Uden vinden het allemaal even fascinerend. Maar het grootste mysterie van de middag is toch wel: waar zitten toch de backspace- en entertoets op een typemachine?
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Onderzoek naar Eindhovense huisvesting autistische studenten
11 februari 2010 - De TU/e wil samen met de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE) onderzoeken of er in Eindhoven een beschermde woonvorm nodig is voor studenten met een autisme spectrum stoornis (ASS).
Lees meer »
Bouwkunde bedenkt boogstal voor varkens
11 februari 2010 - In Midden-Limburg wordt binnenkort de eerste boogstal voor varkens in gebruik genomen. De leerstoel Productontwikkeling van de faculteit Bouwkunde was nauw betrokken bij dit nieuwe onderkomen.
Lees meer »
Financiële injectie ROOD voor CvB
11 februari 2010 - ROOD heeft het College van Bestuur afgelopen vrijdag een symbolische financiële injectie gegeven. De jongerenafdeling van de SP overhandigde nepbiljetten van vijftig euro met 446 handtekeningen van TU/e-studenten tegen bezuinigingen op de campus en daarbuiten.
Lees meer »
Feestgangers vernielen camera’s
Lees meer »
Debat over raadsverkiezing
Lees meer »
Studenten en politici in gesprek over Eindhoven
Lees meer »
Onderzoek brand studentenhuis
Lees meer »
Rechtbank geeft Iraanse studenten gelijk
Lees meer »