spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

De winter door met Artificial Hibernation

Knus onder een fleecedekentje, de verwarming een standje hoger; terwijl veel dieren automatisch in een diepe winterslaap verzeilen, treft de mens zo zijn eigen maatregelen om deze barre futloze tijden door te komen. ‘Artificial Hibernation’ -verwijzend naar de kunstmatige winterslaap waarin NASA ruimtevaarders poogt te krijgen- helpt een handje met een knusse expositie bij Kelderman en Van Noort in Eindhoven.
Het OKC (Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief) DJ Team.
Lees meer »

“Intelligent mens voelt zich bezwaard bij illegaal downloaden”

Voor wie het snapt: het is strafbaar om liedjes, videobeelden en teksten zonder toestemming van de auteur aan te bieden, maar het is niet strafbaar om dit illegale aanbod te downloaden. Studium Generale wil deze patstelling aan de orde stellen in het debat dat zij houdt op woensdag 3 maart.
Lees meer »

Het kwaad van Harry Potter

Filosofie kom je overal tegen, zelfs in populaire films en boeken zoals de serie rond tovenaarsleerling Harry Potter. Publicist Harm Schoonekamp wijdt daarom een SG-lezing aan de ethische dilemma’s waaraan Harry en zijn vrienden Ron en Hermelien worden blootgesteld in hun strijd tegen Heer Voldemort.
Lees meer »