spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Monique Hendriks

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
OV-chipkaart opladen vóór 16 maart
Studenten doen steeds minder moeite om hun OV-chipkaart op te laden. Daarom stelt het ministerie van OCW een deadline: 16 maart moeten ze hun ‘reisrecht’ bevestigd hebben.
Lees meer »
Eerste indrukken op Bedrijvendag
Judith Kruijdenberg staat wat verloren te wachten in de ruimte waar de loopbrug van het Hoofdgebouw vroeger aansloot op de W hal. De communicatie- en imagoadviseur is ingehuurd om tijdens de Bedrijvendag op dinsdag 23 februari kledingadvies te geven aan de studenten die binnen afzienbare tijd zullen gaan solliciteren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Trappelen bij de trappen
Guido Bakker uit Leiden kwam, zag en overwon. In vijftig seconden besteeg hij dinsdag 23 februari de veertien verdiepingen van het Hoofdgebouw van de TU/e - en werd eerste bij de heren die deelnamen aan de Trappenloop van Asterix. “Hij had een aankondiging van het evenement zien staan op een studentenatletieksite en was dezelfde dag toevallig toch hier in de regio”, weet Sjors Schellekens van de organiserende studentenatletiekvereniging.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Meer moeite met studieboek door internet
Studenten van nu kunnen zich minder goed concentreren op informatie uit een ouderwets boek. De boosdoener: veelvuldig gebruik van internet. Dat stelt de Britse onderzoeker David Nicholas die jarenlang onderzoek deed naar internetgedrag.
Lees meer »
Lijsten duwen, trekken en rekken
Op de kieslijsten van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart zijn ook TU/e’ers te vinden. Cursor sprak met vier politiek betrokken studenten over hun plaats op de lijst en vroeg naar het belang van hun partij voor studenten.
Lees meer »
Studenten surfen vaak onveilig
Studenten zijn laks met het beveiligen van hun computer, zowel thuis als op de universiteit of hogeschool. Vaak weten ze wel dat pc-beveiliging beter kan, maar doen ze er niets mee. Dat blijkt uit onderzoek van SURFnet, dat ict-diensten voor het hoger onderwijs levert.
Lees meer »
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
Denk als een INNOVATOR; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘De kater komt later, grrrrr….’: het beste anti-katermiddel.
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Monique Hendriks
Lees meer »
En hoe is het in Haifa?
Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »