spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

TU/e’ers brengen onzuiverheden halfgeleiders in beeld

03 maart 2010 - TU/e-onderzoekers onder leiding van prof.dr. Paul Koenraad hebben vorige week de omslag gehaald van Physical Review Letters, een van de voornaamste tijdschriften voor natuurkundig onderzoek. De Eindhovenaren presenteren in het blad de oplossing van een belangrijk raadsel in de halfgeleiderfysica.

x2_s.jpg
De afbeelding die de omslag van Physical Review Letters siert.
Lees meer »

Studenten debatteren met Eindhovense politici

25 februari 2010 - Het project Eindhoven Studentenstad is een stap in de goede richting, maar gemeente én studenten moeten meer doen om van Eindhoven een echte studentenstad te maken. Dat is de conclusie van het debat dat studenten donderdag 25 februari op de TU/e aangingen met vijf lokale politici: Cyriel Prinsen (Groen Links, tevens student Bouwkunde), Yasin Torunoglu (PvdA), Christo Weijs (CDA), Joost Helms (VVD) en Rogier Verkroost (D66). x1_s.jpg
De lokale politici tijdens het debat. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
3TU-instituut rond toegepaste wiskunde
De 3TU.Federatie is een zevende Centre of Excellence gestart, gericht op toegepaste wiskunde. Het Applied Mathematics Institute (AMI) wordt op 15 april officieel geopend met een symposium in Delft.
Lees meer »
Dansen in meer dan drie veters
Afgelopen weekend was het Auditorium het toneel van pittige rokjes, hoge hakken en fijne muziek. Ruim tweehonderdvijftig deelnemers uit alle studentensteden deden mee aan het Nederlands Toernooi Dansende Studenten.
Lees meer »
Eind maart studentenquiz aan de TU/e
Wie op woensdag 31 maart in teamverband zijn of haar kennis over film, muziek, media, theater, literatuur en beeldende kunst wil etaleren in het Gaslab, moet twee of drie medekandidaten vinden en zich snel aanmelden bij Studium Generale voor de voorronde van de landelijke studentenquiz (zie www.tue.nl/sg en klik op ‘aanmelden’).
Lees meer »
Delftse hoogleraar fel op 3TU
De Delftse hoogleraar Teun Klapwijk, werkzaam bij het Kavli instituut voor Nanowetenschappen, liet zich vorige week in het universiteitsblad Delta kennen als een fel tegenstander van de 3TU.Federatie. “3TU levert intellectueel niets op. Het is meer van hetzelfde”, aldus Klapwijk.
Lees meer »
Nieuwe hoogleraar kernfusie
Dr. Tony Donné, hoofd van de afdeling Fusiefysica van het FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen, is vanaf deze maand deeltijdhoogleraar Diagnostics of Fusion Plasmas aan de TU/e-faculteit Technische Natuurkunde. Zijn aanstelling is onderdeel van de opzet van een ambitieus onderzoeks- en onderwijsprogramma op het gebied van kernfusie.
Lees meer »
TU/e derde in Keuzegids Masters
De TU/e staat op de derde plaats van alle hoger-onderwijsinstellingen in de onlangs uitgekomen Keuzegids Masters. Alleen Wageningen en de particuliere universiteit Nyenrode kregen een hoger totaalcijfer. Ook in de Keuzegids Bachelors, die in december al verscheen, kwam de TU/e als beste TU van Nederland uit de bus.
Lees meer »
Studentenstad-info op nieuwe Shift-site
Shift040 hoopt voor haar tweede verjaardag, eind mei, haar vernieuwde website te lanceren. Nieuw op de site, naast het studentennieuws waarop Shift is gestoeld, is een stuk algemene voorlichting aan scholieren en nieuwe studenten over Eindhoven studentenstad. Shift slaat hiervoor de handen ineen met het Communicatie Expertise Centrum van de TU/e, dat zich onder meer bezighoudt met studievoorlichting.
Lees meer »
Rouvoet demissionair minister OCW
Vicepremier André Rouvoet wordt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het demissionaire kabinet. Dat heeft premier Balkenende dinsdagmiddag bekend gemaakt. De partijleider van de ChristenUnie blijft tevens minister van Jeugd & Gezin.
Lees meer »
DSM-prijs voor Meijer
Chemie- en geneesmiddelenreus DSM kent dit jaar haar Performance Materials Award toe aan TU/e-hoogleraar prof.dr.ir Han Meijer. Polymeerexpert Meijer krijgt de prijs -vergezeld van een geldbedrag van vijftigduizend euro- in juli overhandigd tijdens een congres van de internationale chemieorganisatie IUPAC in Glasgow.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kleinere groei eerstejaars dan verwacht; TU/e scoort goed
Afgelopen najaar leek een vloedgolf van nieuwe studenten de universiteiten te overspoelen. De groei van de instroom van eerstejaars werd -op basis van vooraanmeldingen- zelfs geschat op vijfentwintig procent. Sindsdien werden de cijfers van de daadwerkelijke instroom telkens naar beneden bijgesteld - nu tot gemiddeld 8,9 procent. De TU/e scoort met een groei van 10,3 procent bovengemiddeld en ruim boven de TU Delft (5,8 procent) en Universiteit Twente (2,6 procent).
Lees meer »
Geen student in universiteitsbestuur
Er komt geen student in het universiteitsbestuur, stellen staatsrechtdeskundigen. Daar moeten D66 en de Landelijke Studenten Vakbond zich bij neerleggen.
Lees meer »
Hoger onderwijs: kansen na kabinetsval
Het hoger onderwijs ziet vooral kansen na de val van het kabinet over de kwestie Uruzgan. Kritiek is er ook: een vleugellam kabinet is niet gewenst nu er veel belangrijke beslissingen over het hoger onderwijs genomen moeten worden.
Lees meer »
Niet iedereen blij met christelijke kamersite
Lees meer »
Studenten laks met klimaat
De studenten op de TU/e weten veel over het klimaat, maar doen er zelf weinig mee. Dat is zo’n beetje de conclusie die de medewerkers van de Klimaat Karavaan trekken na een enquête aan de universiteit en interviews met studenten.
Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
Studenten in debat met rector
Lees meer »
Slagboom geramd
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »