spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Enthousiast blijven is een deel van mijn geheim”
‘Hoe doet zo’n jongen het?’, vraag je je af wanneer je ziet waarmee hij allemaal bezig is. Victor Dolk is behalve derdejaars Werktuigbouwkundestudent die een honorsprogram volgt, ook lid van golfvereniging De Club, danst wedstrijden via Footloose en speelt piano in twee bigbands en een jazzcombo. Ook heeft hij tijd voor zijn vriendin. En hij blijft glimlachen. Wat is zijn geheim?
Lees meer »

TU/e en Rode Kruis ontwikkelen betere noodtent

Een door de TU/e ontwikkeld noodonderkomen voor humanitaire doeleinden is onlangs door het Rode Kruis aangewezen als een nieuwe internationale standaard in ‘emergency shelters’. Het Rode Kruis zal de kleine en grote versie van de noodtent voortaan gaan gebruiken bij rampen en noodsituaties in de hele wereld. De TU/e heeft de simpele maar effectieve tenten in de afgelopen twee jaar ontwikkeld in nauwe samenspraak met het Rode Kruis. Vanuit de hele wereld is interesse voor dit project.
Eelko Brouwer, Mi-Sue Akkerman en Peter Erkelens (van links naar rechts). Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Distinguished professor Samuel Stupp:
“Ik wil kunnen ingrijpen in de wereld”
Hij kwam al enige jaren geregeld aan de TU/e, maar de komende jaren hebben zijn bezoekjes een iets formeler karakter: prof.dr. Samuel Stupp is afgelopen zomer namelijk benoemd tot ‘distinguished professor’. Deze bijzondere aanstelling loopt tot de zomer van 2013. In deze periode brengt de Amerikaanse hoogleraar jaarlijks minstens een week in Eindhoven door met het geven van voordrachten voor de wetenschappelijke staf en masterstudenten vanuit het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS) en de faculteit Biomedische Technologie.
Distinguished professor Stupp tijdens zijn lezing bij het ICMS. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Drie TU’s rode draad in leven familie Arkesteijn
“Papa begon meteen over hoe calculus in zijn ogen makkelijker kon”

Stel één van de gezinsleden Arkesteijn een vraag en alle bovenkamers komen simultaan in beweging. Enthousiast buitelen ze over elkaar heen, vullen ze elkaar aan, onderbreken ze elkaar en nemen ze elkaar op de hak. Eindhoven, Delft en Enschede: de drie technische universiteiten lopen als een rode draad door het gezinsleven.
Frank, Irene, Piet, Elly en Lisette Arkesteijn (van links naar rechts), Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Campusbrede registratie voor verloren en gevonden voorwerpen

Enthousiaste handschoenendragers lanceerden deze winter handschoenverloren.nl, met als missie eenzame handschoenen weer verenigd te krijgen met hun wederhelften. Ook aan de TU/e worden eenzame handschoenen en andere gevonden voorwerpen sinds een paar maanden niet meer slechts achteloos in een kast gegooid; gevonden en verloren voorwerpen worden via de gebouwrecepties zoveel mogelijk TU/e-breed geregistreerd.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Shift040 met vallen en opstaan op eigen benen

Een half jaar staat studentenwebsite Shift040 nu op eigen benen. Een half jaar waarin de studentredacteuren veelal hun eerste schreden in de journalistiek zetten, de eerste hoofdredacteur haar biezen alweer pakte en de Tilburgse Fontys-opleiding voor journalistiek afwachtend een stapje terugdeed. Bestuursvoorzitter Tom van Lochem is, ondanks de kinderziektes waar Shift tegenaan loopt, optimistisch.
Lees meer »