spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Columnist:
Jesper van Berkel

Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Meer zon dan wind bij Race of the Classics
15 april 2010 - De overkant van de Noordzee hebben ze nooit gehaald; vanwege te weinig wind gooide de organisatie van the Race of the Classics het roer om. In plaats van het Kanaal over te steken zeilde Team Eindhoven bij dit grootste studenten zeilevenement naar Den Helder en Terschelling. Het team kwam thuis met prachtige herinneringen, maar zonder prijs.
Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
ID-studenten spelen in op behoefte buiten werken
15 april 2010 - Schijnt het zonnetje lekker, moet je weer binnen colleges volgen. Om studenten in de toekomst de mogelijkheid te geven buiten te werken, hebben Industrial Design en studentenfractie Groep-één de handen ineen geslagen. Studenten hebben multifunctionele buitenwerkplekken ontworpen, die ze vrijdag 9 april presenteerden.
Lees meer »
ID-studenten in finale ontwerpprijs
15 april 2010 - Lilian Admiraal en Joran Damsteegt, masterstudenten Industrial Design (ID), behoren tot de vier finalisten van de CHI 2010 Student Design Competition. CHI staat voor Computing Human Interaction. De competitie maakt deel uit van een conferentie, één van de grootste op het gebied van ID.
Lees meer »
Lacrosse: ijshockey op een grasveld
15 april 2010 - De Eindhovense Studenten Sport Federatie is weer een vereniging rijker: de studenten Lacrosse vereniging Eindhoven - Griffins. Jelle Tuinhout, tweedejaars student Industrial Design, is blij met de steun die de door hem opgerichte club ontvangt van ESSF. Zo hoeven ze geen huur te betalen voor de velden en worden er beschermingskits voor hen aangeschaft. Die beschermingspakken zijn niet overbodig.
Foto: Monne Tuinhout
Lees meer »
Groningse roeiers ‘varen’ Eindhovenaren in de wielen tijdens Varsity
15 april 2010 - Ze hadden gedacht dat een finaleplaats erin zou zitten, maar het mocht niet zo zijn. De Oude vier van Thêta belandden afgelopen zondag op een teleurstellende achtste plaats in de Varsity, de universiteitswedstrijd voor alle studentenroeiverenigingen.
Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
Tech United gaat voor winst op EK
15 april 2010 - “We gaan natuurlijk voor de winst!”, zegt Rob Hoogendijk zelfverzekerd. Als teamleider van Tech United heeft hij er het volste vertrouwen in dat de voetballende robots van Tech United goed scoren tijdens het EK RoboCup in Maagdenburg. Van donderdag 15 april tot en met zondag 18 april strijden acht teams om de eerste plaats in de Middle-Size League.
Lees meer »
Roeien terwijl de koeien loeien
Lees meer »
Da ge’t moar wit (sinds 2010)
15 april 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘de New Kids on the Block zijn zóóó 2009, maar toch zin in een broodje bakpao?’, waar vind je het lekkerste broodje bapao?
Lees meer »
What's up?

Columnist van de week: Jesper van Berkel
Lees meer »
En hoe is het in Londen?
15 april 2010 - Studenten van de TU/e gaan steeds vaker voor hun studie naar het buitenland. Voor stage of voor het verrichten van onderzoek, omdat het verplicht is of omdat ze het leuk vinden. Cursorlezers kunnen iedere week over de schouder van een TU/e-student in het buitenland meekijken.
Lees meer »