spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
“Wiskundigen zijn vaak te bescheiden in wat ze doen”
15 april 2010 - “Ik vond wiskunde altijd erg leuk en had op de middelbare school een heel goede docent, die na de officiële uren speciale lessen gaf. Ik had ook Duits kunnen gaan studeren, maar zo’n man geeft je dan net dat laatste duwtje om wiskunde te gaan doen. En ik was heel nieuwsgierig: kijken hoe dingen in elkaar zitten, abstraheren, structuren en theorieën ontdekken, problemen oplossen.” Die nieuwsgierigheid heeft hoogleraar prof.dr. Wil Schilders van de faculteit Wiskunde & Informatica nog steeds, ook buiten zijn werk.
Lees meer »

Euflex helpt TU/e-werknemers richting geven aan hun loopbaan
‘Het gras is niet altijd groener aan de andere kant’

15 april 2010 - ‘Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn’, oppert Loesje op één van haar befaamde spreukposters. Toch wil Euflex Employment Services TU/e-medewerkers hier juist voor behoeden. “We moeten voorkomen dat mensen vastlopen in hun werk en in een fuik zwemmen”, verwoordt directeur Leo Robben. Onder meer met Career Consults en het recent opgezette Employabilityfonds helpt het bureau TU/e-werknemers richting te geven aan hun loopbaan: binnen de campusgrenzen of daarbuiten.
Loopbaanadviseur Marijke Schobben en Euflex-directeur Leo Robben.
Lees meer »
Vertrekkend collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist (64):
“Het was de leukste baan die ik in mijn hele carrière heb gehad”
15 april 2010 - Na een loopbaan van 32 jaar bij IBM Nederland werd Amandus Lundqvist in het voorjaar van 2002 benaderd voor de functie van collegevoorzitter aan de TU/e. In september van dat jaar ging hij hier aan de slag. Terugkijkend op de afgelopen acht jaar noemt hij het de leukste baan die hij ooit heeft gehad. Waar dat op terug te voeren is? “Met het werken in een omgeving met studenten, met intelligente en eigenwijze mensen en met plezierige collega’s.” Dat hij rust in de organisatie heeft gebracht, vooral op financieel gebied, is iets waarop hij trots is. De viering van de Dies Natalis, donderdag 22 april, wordt gecombineerd met het afscheid van Lundqvist. Begin mei neemt Arno Peels het stokje over.
Lees meer »