spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Symposium rond eredoctor afgelast door aswolk
20 april 2010 - Het symposium ter ere van aankomend eredoctor Bill Buxton, dat voor woensdagmiddag 21 april stond gepland in de Blauwe Zaal van het Auditorium, is afgelast omdat Buxton er niet bij aanwezig kan zijn. Buxton, hoofdonderzoeker bij Microsoft Research, ondervindt hinder van het stilgelegde vliegverkeer vanwege de aswolk die de vulkaan op IJsland uitstoot. x4_s.jpg
Bill Buxton.
Lees meer »
TU/e-team Tech United Europees Kampioen robotvoetbal
19 april 2010 - Een doelpuntenregen van de TURTLE’s bezorgde het TU/e-team Tech United op zondag 18 april in Maagdenburg de titel Europees kampioen. Met 5-1 versloegen de voetballende TU/e-robots het team Cambada uit Portugal. Goede passes, perfecte inworpen en achteruit dribbelen met de bal maakten de wedstrijd ‘net echt’, vertelt teamleider Rob Hoogendijk. x3_s.jpg
De TURTLE's van Europees kampioen Tech United.
Lees meer »

Rekencluster Scheikundige Technologie op thuisbasis

16 april 2010 - Het facultaire rekencluster  van Scheikundige Technologie (ST) is vrijdagochtend 16 april geïnstalleerd in de kelder van Laplace. De keten van servers stond eerder een jaar lang op de Technische Universiteit Delft omdat de nieuwe ruimte  in Eindhoven nog niet klaar was. Het rekencluster wordt volgens de meest duurzame methode gekoeld en heeft daardoor een veel lager energieverbruik. De capaciteitsgroepen van ST die de servers voor hun onderzoek benutten, hebben nauwelijks hinder ondervonden van de verhuizing, zegt coördinator ICT Han Verbiesen.
Lees meer »

“Dertig dames is geen doen in je eentje.” 

16 april 2010 - Een bijzondere training voor de speelsters van Dames 1 en 2 van de Eindhovense Studentenvoetbalvereniging Pusphaira, vond plaats op donderdag 15 april. Als gevolg van een ludieke weddenschap werd de training gegeven door niemand minder dan Erwin Koeman, momenteel bondscoach van Hongarije. x1_s.jpg
Erwin Koeman geeft uitleg aan de speelsters van Pusphaira. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Minder personeel en afstudeerrichtingen bij Bouwkunde
15 april 2010 - Het aantal afstudeerrichtingen bij Bouwkunde gaat terug van tien naar zeven. Het personeelsbestand wordt -volgens het faculteitsbestuur zoveel mogelijk via natuurlijk verloop- ongeveer twintig procent ingekrompen. Met deze maatregelen wil de faculteit haar financiën weer op orde krijgen, zo staat te lezen in het ‘Ontwikkelingsplan voor 2014’.
Lees meer »
TU/e-krakers moeten uit Philipspand
15 april 2010 - TU/e-studenten zitten sinds Pasen in een leegstaand Philipspand aan de Boschdijk. Vanwege brandgevaar zouden de studenten de hoogbouw niet meer mogen betreden. Interim Vastgoedbeheer, dat het gebouw voor Philips in beheer zou hebben, bewaakt het pand. Philips beraadt zich op juridische stappen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e sluit 2009 af met 2,5 miljoen winst
15 april 2010 - Het exploitatieresultaat van de TU/e over 2009 bedraagt 2,5 miljoen euro positief. De totale omzet lag op ruim 294 miljoen. Het overschot staat in scherp contrast met de tekorten in Delft en Twente.
Lees meer »
Scheikundige Technologie haalt maximale score bij onderzoeksvisitatie
15 april 2010 - De onderzoeksprogramma’s van prof.dr. Bert Meijer (Macro-organic Chemistry) en prof.dr.ir. René Janssen (Molecular Materials and Nanosystems) hebben de maximale score gekregen van de evaluatiecommissie die het scheikundig onderzoek aan de 3TU in de periode 2001-2007 heeft beoordeeld. Over de beoordeling van het procestechnologisch onderzoek is onenigheid ontstaan.
Lees meer »
Drie TU/e-onderzoekers met NWO-subsidie naar buitenland
15 april 2010 - Drie jonge wetenschappers van de TU/e mogen op kosten van NWO naar het buitenland om daar onderzoekservaring op te doen. De zogeheten Rubicon-subsidies gaan naar ir. Thomas Hermans (BMT), dr.ir. Maarten Smulders (ST) en dr.ir. Ingrid Vliegen (IE&IS). Hun onderzoeksvoorstellen zijn samen met dertig andere inzendingen gehonoreerd door NWO.
Lees meer »
Vertrekkend hoogleraar Harry Lintsen:
“Zoek de nieuwe legitimering voor techniek in duurzaamheid”
15 april 2010 - Met de publieke herdenkingsplechtigheid van André Hazes in 2008 opende hoogleraar Harry Lintsen, die 9 april met emeritaat ging, zijn afscheidsrede. Tachtig jaar eerder was een ingenieur op vergelijkbare wijze ten grave gedragen: Cornelis Lely. De bewondering die “visionair” Lely destijds ten deel viel, is voor de huidige ingenieur niet meer weggelegd, aldus Lintsen.
Harry Lintsen, met naast hem zijn vrouw Magareth, kreeg vrijdag de erepenning van de TU/e uit handen van rector Hans van Duijn. Foto: Giti Entezami
Lees meer »
Afscheid en eredoctoraat tijdens dies
15 april 2010 - Innovatie en Ondernemerschap is het thema van de 54ste dies die de TU/e op donderdag 22 april viert. Tijdens de zitting, met lezingen van onder anderen minister Maria van der Hoeven en scheidend TU/e-collegevoorzitter Amandus Lundqvist, wordt een eredoctoraat uitgereikt aan de Canadese professor Bill Buxton.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Chinees eredoctoraat voor hoogleraar IE&IS
15 april 2010 - Prof.dr. Geert Duysters, deeltijdhoogleraar Entrepreneurship & Marketing aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE&IS), heeft gisteren, woensdag 14 april, een eredoctoraat ontvangen aan de Wuhan University of Technology (WUT). De WUT is één van de oudste hoger onderwijsinstellingen van China en ligt in de centraal gelegen provincie Hubei.
Lees meer »
Prijs statistiek en besliskunde voor TU/e-hoogleraar Van Zanten
15 april 2010 - Prof.dr. Harry van Zanten, sinds 2009 hoogleraar Statistiek aan de TU/e en onderzoeker bij onderzoeksinstituut Eurandom, heeft donderdag 1 april de Van Dantzigprijs gekregen, de hoogste Nederlandse prijs in de statistiek en besliskunde. Van Zanten kreeg de prijs in Amsterdam overhandigd tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Statistiek en Operationele Research (VVS-OR).
Prof.dr. Harry van Zanten Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Aanscherping BSA-norm was 1 aprilgrap
15 april 2010 - Het bericht dat de studentenfracties in de universiteitsraad de BSA-norm willen aanscherpen tot het verplicht halen van alle studiepunten in het eerste jaar, dat donderdag 1 april op de voorpagina van Cursor stond, was een 1 aprilgrap. Wie doorklikte naar de site van de universiteitsraad werd daarop gewezen.
Lees meer »
Kart-evenement PV van de baan
Lees meer »
Hoge ‘citatie-impact score’ DPI
Lees meer »
Swinburne Award voor hoogleraar TU/e
Lees meer »
Wiskundeprijs voor bedrijfskundige
Lees meer »
Hoofd DPO naar Fontys
Lees meer »
TU Delft schrapt meer dan honderd arbeidsplaatsen
Lees meer »
In memoriam
Lees meer »