spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Clmn

Columnist:
Myrthe Buijs
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  Met de benen buiten bij internationaal feest in Dynamo
  11 november 2010 - Internationale studenten en jonge professionals bij elkaar brengen en laten zien wat de hightech-regio Eindhoven hen te bieden heeft; dat was het doel van diverse activiteiten tijdens het eerste Brainport International Weekend (zie ook pagina 13 in deze Cursor). Het feest op vrijdagavond in Dynamo -met optredens van onder meer een Chinese dansgroep, een swingende set van een dj en hapjes die er in een razend tempo doorheen vlogen- werd in elk geval openlijk gewaardeerd. “Een student uit Kameroen noemde het feest zelfs het leukste tot nu toe tijdens zijn verblijf hier in Nederland”, zegt Astrid van Deelen, projectleidster van het organiserende Brainport Development.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Made in Eindhoven
  11 november 2010 - Alle deelnemers aan de Industrial Design-expositie in het Hoofdgebouw tijdens de DDW hebben voor hun tentoongestelde project het Waarmerk Eindhoven Design gekregen. Dat is uitgereikt door een in 2009 opgerichte stichting die producten die in de regio Eindhoven of elders in de wereld door een Eindhovenaar ontworpen worden, een eigen garantie van herkomst wil geven.
  Lees meer »
  Technische studenten stellen regeerakkoord aan de kaak
  11 november 2010 - Het kabinet Rutte-Verhagen heeft in het regeerakkoord afgesproken dat studenten die meer dan één jaar studievertraging oplopen drieduizend euro meer collegegeld moeten betalen en hun OV kwijtraken. Ook krijgt de hogeschool of universiteit dan een boete van drieduizend euro per student. Deze maatregel zou al vanaf het collegejaar 2011-2012 ingaan.
  Lees meer »
  Werktuigbouwkundigen bekeerd tot het dievengilde?
  11 november 2010 - Leden van Simon Stevin, de studiever-eniging van Werktuigbouwkunde, leerden dinsdag 9 november hoe ze een slot open kunnen maken zonder sleutel. De 36 studenten kregen een lesje in geduld en doorzettingsvermogen, want gemakkelijk was het niet. De workshop werd gegeven door een TU/e-alumnus, die in 2006 een Eindhovense afdeling van de Open Organisation of Lockpickers heeft opgezet. Het doel van het spel lockpicking is een slot goed open krijgen met speciaal daarvoor ontwikkelde gereedschappen - zonder daarbij het slot te beschadigen en uiteraard zonder van een sleutel gebruik te maken.
  Foto | Rien Meulman
  Lees meer »
  Initiatieven studenten Glazen Huis krijgen gestalte
  11 november 2010 - Inmiddels zijn er 21 activiteiten van studenten die ze voor het Glazen Huis willen opzetten. Dat werd 9 november bekend toen studenten en andere betrokkenen de koppen bij elkaar staken voor een update in het Stadhuis. Het Glazen Huis van radiostation 3FM staat van 18 tot en met 24 december op de Markt in Eindhoven.
  Lees meer »
  ‘Huisjesmelker van het jaar’-verkiezing van start
  11 november 2010 - SP-jongerenorganisatie Rood en de Landelijke studentenvakbond zijn deze week begonnen met hun jaarlijkse ‘huisjesmelker van het jaar’-verkiezing.
  Lees meer »
  Constudentenbond
  Da ge’t moar wit (sinds 2010)
  11 november 2010 - Denk als een Innovator; laat andere mensen het vuile werk voor je doen. Cursor gaat voor je op pad om de beste keus te zoeken, zodat het studentenleven in Eindhoven nog wat aangenamer wordt: de ConStudentenBond. Deze keer onder het mom van ‘Koud buiten, dus tijd om binnen te blijven…’: de beste game van dit najaar.
  Lees meer »
  Clmn
  Columnist van de week: Myrthe Buijs
  Lees meer »
  En hoe is het in Vancouver?
  11 november 2010 - Werkervaring opdoen bij een architectenbureau in Londen. Kennismaken met het studentenleven in het Zweedse Uppsala. Zonne-energieproducten ontwikkelen in Cambodja.
  Een stage of onderzoek in het buitenland levert een schat aan ervaringen op. Cursor laat studenten aan het woord over hun belevenissen.
  Lees meer »