spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Sluitstuk

Veilig genieten van bonkende bastonen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Kleine aanpassingen in huis houden demente bewoner langer zelfstandig
  Weg uit de biologische duisternis

  11 november 2010 - Het aantal mensen met een vorm van dementie verdubbelt in de nabije toekomst tot 400.000 in het jaar 2050. Om de zorg voor deze groep menswaardig en betaalbaar te houden, zijn dringend oplossingen nodig. Volgens promovendus ir. Joost van Hoof kunnen een paar simpele aanpassingen aan een woning al uitkomst bieden. Het draait vooral om comfort, veiligheid, structuur en herkenbaarheid. “Het kost hooguit duizend euro om mensen met dementie twee tot drie jaar langer zelfstandig te laten wonen.”
  Joost van Hoof. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Geheim botvorming ontrafeld
  11 november 2010 - Bot maken in het lab blijkt veel eenvoudiger dan gedacht. Een spectaculair resultaat, in beeld gebracht met de Titan-elektronenmicroscoop en afgelopen maand goed voor een online publicatie op de site van Nature Materials. Het team van scheikundig onderzoeker dr. Nico Sommerdijk laat de toepassing aan anderen over en richt de blik alweer op de horizon.
  Achtergrond - links | Collageen in het eerste stadium van mineralisatie waarin amorf calciumfosfaat neerslaat. Achtergrond - rechts | Collageen in een later stadium van mineralisatie waarin het amorfe mineraal wordt omgezet in kristallen. Voorgrond | Een driedimensionale weergave van een collageenbundel met ingebedde kristallen (roze).
  Lees meer »
  Sluitstuk
  Veilig genieten van bonkende bastonen
  Lees meer »
  Vuur met vuur bestrijden
  Lees meer »