spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

C0llege clash
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Hoog water op TU/e-campus
  16 november 2010 - Hoog, dat water in de Dommel. Maar je krijgt er nog geen natte voeten van wanneer je van de campus loopt. x4_s.jpg
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Technische universiteiten voor cao-akkoord 
  12 november 2010 - De drie technische universiteiten van Eindhoven, Twente en Delft zijn voorstanders van het conceptakkoord dat de onderhandelaars van de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) na de zomer hadden bereikt. Binnen de VSNU vormen ze echter een minderheid en konden daarom niet voorkomen dat de overeenkomst van tafel ging. Dat zegt Martin van Gessel, cao-onderhandelaar voor CNV Publieke Zaak. Betrouwbare bronnen binnen de universiteitsbesturen bevestigen zijn lezing. 
  Lees meer »

  Brabantse hbo- en wo-instellingen stellen gezamenlijk plan op
  TU/e wil met Tilburg een University College starten

  11 november 2010 - De grote Brabantse hogescholen en de twee Brabantse universiteiten gaan samenwerken om de economische groei te stimuleren. Woensdagavond 10 november overhandigden ze een gezamenlijk plan aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. De uitvoeringskosten zijn geraamd op 250 miljoen euro.  x2_s.jpg
  Lees meer »
  Felle studentenprotesten in Londen
  11 november 2010 - Vijftigduizend studenten en docenten hebben woensdag in Londen geprotesteerd tegen de regeringsplannen om de collegegelden te verhogen. Bij het hoofdkwartier van de Conservatieve Partij liep het uit de hand.
  Lees meer »
  cursor 08
  Decaan Louis Boon, kartrekker van het Maastrichtse Science College:
  “Belangstelling voor goed onderwijs is niet groot aan de TU’s”
  11 november 2010 - De Universiteit Maastricht (UM) en de TU/e vlogen elkaar de afgelopen weken stevig in de haren naar aanleiding van het Science College, waarmee de UM in september 2011 van start gaat. Met deze nieuwe Engelstalige bachelor-opleiding in de natuurwetenschappen schendt de UM eerder gemaakte afspraken, zo beweert het TU/e-bestuur. Decaan Louis Boon, kartrekker van het Maastrichtse initiatief, verketterde daarop de onderwijsprogramma’s en de aanpak van de TU/e. De Eindhovense collegevoorzitter Arno Peels noemt een aantal van Boons uitspraken totaal ongepast.
  Lees meer »
  Boeddha zweeft over de vijver
  11 november 2010 - De Boeddha, onderdeel van het vier jaar oude kunstwerk SOH19 States of Nature, is vrijdag 5 november opgetakeld. Het beeld lag sinds juli op de bodem van de vijver aan het Limbopad, nadat de perspex capsule (een koepel) die er omheen zat uit elkaar spatte. De Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) onderzoekt nu de oorzaak en verwacht begin december een prijscalculatie bij het College van Bestuur te kunnen neerleggen voor de herstelkosten.
  Vrijdag 5 november is de Boeddha opgetakeld uit de vijver bij het Limbopad.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  EE sluit overeenkomst met Universiteit Hasselt
  11 november 2010 - De faculteit Electrical Engineering (EE) heeft eind oktober een overeenkomst met de Universiteit Hasselt gesloten. Het doel daarvan is studenten soepel te laten instromen in de TU/e-master Electrical Engineering.
  Lees meer »
  Proefballonnetje bachelorstudent leidt tot belangrijke publicatie
  11 november 2010 - Je kunt de draairichting van wenteltrapvormige moleculaire structuren beïnvloeden door op strategische plaatsen in het molecuul een waterstofatoom te vervangen door een deuteriumatoom. Dat nieuwe inzicht hebben onderzoekers van de TU/e vorige week gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature Chemistry. De publicatie is voortgekomen uit het werk dat scheikundestudent Dirk Balkenende als bachelorstudent uitvoerde in het Spinoza-instituut.
  Lees meer »
  TU/e genomineerd voor Eindhovens Trots 2010
  11 november 2010 - De TU/e is een kanshebber voor de uitverkiezing tot Eindhovens Trots. Hierbij heeft ze concurrentie van de Effenaar, FC Eindhoven, de Dutch Design Week en de Lichtjesroute. Deze vijf zijn, ieder in hun eigen categorie (te weten technologie, cultuur, sport, design en licht), door de jury gekozen uit inzendingen van lezers van weekkrant Groot Eindhoven.
  Lees meer »
  TU/e reikt in april drie eredoctoraten uit
  11 november 2010 - Net als in 2006, toen de TU/e vijftig jaar bestond, worden er komend jaar, wanneer het elfde lustrum gevierd wordt, drie eredoctoraten toegekend. Prof. Rosalind Williams, hoogleraar Geschiedenis van de Techniek aan MIT, prof. Frank Kelly, hoogleraar Wiskunde voor Systemen aan de Universiteit van Cambridge, en prof. Silvio Aime, hoogleraar Biotechnologie aan de Universiteit van Turijn, worden tijdens de dies op 28 april 2011 gelauwerd.
  Lees meer »
  Studenten Design Academy strijken met eer bij TU/e-wedstrijd
  11 november 2010 - Het was bedoeld als TU/e-wedstrijd, maar twee studenten van de Design Academy streken uiteindelijk met de eer. Bart Nijssen en Nichon Glerum werden de winnaars van ‘Back Home’, geïnspireerd op de gelijknamige Bouw in Beeldprijs 2010-expositie die vanaf deze week aan de TU/e te zien is.
  Lees meer »
  Tan en Prem geven tips aan starters
  11 november 2010 - Het Brabant Center of Entrepreneurship (BCE) en studievereniging Industria houden tijdens de Brainport Entrepreneurship Week het thema-congres ‘Get Started’ over het opzetten van een eigen onderneming. Get Started vindt plaats in het Philips stadion op dinsdag 16 november.
  Lees meer »
  Informatica werkt aan master met universiteit Moskou
  11 november 2010 - Technische Informatica gaat samenwerken met de Moskovische School of Software Engineering, onderdeel van de Higher School of Economics. De twee gaan vanaf september 2011 een gezamenlijke master aanbieden, waarvoor Russische informaticastudenten hun tweede jaar in Eindhoven doorbrengen. Ook zijn er plannen voor een minor voor TU/e-bachelors in Moskou.
  Lees meer »
  TU/e-onderzoeker lanceert website over dementie
  11 november 2010 - Dr.ir. Joost van Hoof lanceert vandaag, donderdag 11 november, een website over dementie en wonen. De onderzoeker promoveerde maandag aan TU/e-faculteit Bouwkunde op zijn proefschrift ‘Ageing-in-place’. Daarin toont hij aan dat met eenvoudige aanpassingen aan een woning mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen.
  Lees meer »
  Weeënpleister en flexibele mal in running voor prijs Rabobank
  11 november 2010 - Twee spin-offs van de TU/e, OptiMal Forming Solutions en Nemo Healthcare, zijn genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. De genomineerden maken kans op vijftigduizend euro.
  Lees meer »
  Holst Symposium in teken van brein
  11 november 2010 - Het Holst Symposium 2010, op donderdag 25 november in het Auditorium, staat in het teken van hersenonderzoek. De jaarlijkse bijeenkomst heeft als titel ‘Brain Research in a Broader Perspective’ meegekregen. De hoofdspreker en ontvanger van de Holst Medal 2010, prof.dr. Denis Le Bihan, gaat in zijn Holst Memorial Lecture dieper in op de rol van water in de hersenen.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Joost van Hoof. Foto | Bart van Overbeeke
  “Ik ga geen proefschrift schrijven als kastvulling”
  Lees meer »