spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  “Kalibreren TUlip is theatraal gezien een heel emotioneel proces”

  18 november 2010 - Ze moet er zelf een beetje om lachen: “Hij voelt echt als mijn vriendje; ik zou het best erg vinden om elkaar hierna niet meer te zien”. Voor het STRP-festival maakte choreografe Roos van Berkel, parttime coach bij Industrial Design, een duet voor mens en robot: een zoektocht - niet naar elkaars techniek, maar elkaars gevoel. De humanoid ‘TUlip’ van Werktuigbouwkunde is haar -inmiddels dierbare- danspartner.
  Roos van Berkel en TUlip. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Op zoek naar Sneeuwwitje

  18 november 2010 - Het Lampegats Gemengd Mannenkoor is voor zijn nieuwe meezingmusical ‘Sneeuwwitje op de Noordpool’ nog op zoek naar de hoofdpersoon. Met een ludieke talentenshow in het Stadspaviljoen hoopt het koor zoveel mogelijk potentiële Sneeuwwitjes te lokken.
  Lees meer »

  Ontwerpen met geluiden

  18 november 2010 - De mogelijkheden en rol van geluid bij het ontwerpen staan centraal tijdens het komende Science Café. TU/e-hoogleraar Berry Eggen (Industrial Design) onderzoekt onder meer hoe geluiden meerwaarde geven aan producten, universitair docent Constant Hak (Bouwkunde) houdt zich bezig met akoestiek in de gebouwde omgeving en geluidsontwerper Peter van de Geer vertelt over onder meer het geluid op het festival Lowlands.
  Lees meer »

  Sounddesign

  18 november 2010 - Een ijzige gil, een dichtslaande deur, krijsende violen: hoewel de aandacht voor het beeld bij films domineert, zouden ze zonder geluiden lang niet zo gemakkelijk hun verhaal kunnen vertellen. Geluid is bepalend voor de sfeer en stuurt de emoties van de kijker.
  Lees meer »

  Pensioencrisis

  Lees meer »

  Masterclass piano

  Lees meer »