spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Vraagstuk vrouwen blijft wringen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Technologische instituten vrezen massaontslag
  23 november 2010 - De technologische topinstituten worden in hun voortbestaan bedreigd nu het kabinet wil bezuinigen op innovatiesubsidies. Maar daar leggen zij zich niet zomaar bij neer. Ze hebben een brief naar minister Maxime Verhagen van Innovatie gestuurd. De TU/e is betrokken bij vijf topinstituten.
  Lees meer »
  Terpstra wil vertrouwen InHolland herstellen
  23 november 2010 - Doekle Terpstra wil zo spoedig mogelijk een nieuw college van bestuur hebben samengesteld voor de Hogeschool Inholland. Ook de raad van toezicht zal hij op de schop nemen.
  Lees meer »
  Werk Meijer beloond met buitenlandse lezingen
  18 november - Prof.dr. Bert Meijer (Scheikundige Technologie/Biomedische Technologie) is deze maand door de Max-Planck-Gesellschaft uitgenodigd voor een lezing in Mainz. Het gaat om de zogeheten Reimar Lüst-lezing, genoemd naar de voormalige president van de Duitse onafhankelijke organisatie voor wetenschappelijk onderzoek. x2_s.jpg
  Bert Meijer. Foto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Calamiteitenoefening biedt veel inzicht voor aanpak echte ramp

  18 november 2010 - Medewerkers van de universiteit en de gemeente die elkaar niet weten te vinden, onduidelijkheid over wie de leiding heeft op de opvanglocatie en interne actieteams die naast elkaar werken. Bij de calamiteitenoefening aan de TU/e op 24 september ging veel fout. Bij de evaluatie op woensdag 17 november waren alle partijen het erover eens dat hiermee heel veel kennis is opgedaan voor het omgaan met een echte ramp. x1_s.jpg
  Studenten en medewerkers van de TU/e worden geregistreerd in de sporthal tijdens de rampenoefening in september. Foto: Rien Meulman
  Lees meer »
  cursor 09
  TU/e en UvT vragen vijftig miljoen voor gezamenlijk University College
  18 november 2010 - De grote Brabantse hogescholen en de twee Brabantse universiteiten gaan samenwerken om de economische groei te stimuleren. Saillant onderdeel uit hun plan: de TU/e wil samen met de Universiteit van Tilburg (UvT) een University College opzetten.
  Lees meer »
  Team Sommerdijk slaat dubbelslag
  18 november 2010 - TU/e-onderzoekers onder leiding van dr. Nico Sommerdijk (Scheikundige Technologie) staan met twee artikelen in de decembereditie van het gerenommeerde vakblad Nature Materials. De twee artikelen -over botgroei en aderverkalking- zijn inmiddels verschenen op de website van Nature Materials, dat komende maand ook een editorial wijdt aan de Eindhovense resultaten.
  Lees meer »
  ‘Onderneem vanuit het hart’
  18 november 2010 - Het starten van een eigen bedrijf vraagt nadrukkelijke extra inspanning, hield Humberto Tan zijn gehoor voor op de congresdag ‘Get Started’. Maar bovenal moet je beslissingen nemen vanuit je hart, aldus de radio- en tv-presentator, tevens eigenaar van een kledinglijn. Televisiecollega en advocaat Prem Radhakishun gaf een praktische tip: “Verdien je geld voor je het uitgeeft”.
  Prem Radhakishun. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Nierkweek opstap naar betere dialyse
  18 november 2010 - TU/e-onderzoekster dr. Patricia Dankers heeft met collega’s van het UMC Groningen een laag functionerende niercellen gemaakt. De cellen werden gekweekt op een aan de TU/e ontwikkeld bioactief synthetisch membraan. Het onderzoek moet leiden tot een biologische kunstnier geschikt voor dialyse.
  Lees meer »
  Afspraakje bèta met vrouwen blijft lastig
  18 november 2010 - Haal meer vrouwelijke studenten naar de TU/e. Dat is hard nodig - voor meer diversiteit, een hoger rendement, een betere balans en het bestrijden van het tekort aan kenniswerkers. Vraag is alleen: hóe? Deelnemers aan een discussie in het Onderwijscafé hadden gisteren, woensdag 17 november, geen pasklare oplossingen.
  Lees meer »
  TU/e ook met zorgrobot in RoboCup
  18 november 2010 - Na de Turtles van Tech United en de TUlip van Team Eindroid betreedt de TU/e vanaf komend jaar met een derde type robot het strijdperk van RoboCup. De nieuwe aanwinst is geen voetballer, maar een zorgrobot en hij heet AMIGO. Dat staat voor Autonomous Mate for IntelliGent Operations.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Studenten werken in minor aan energie en duurzaamheid
  18 november 2010 - In het kader van de nieuwe minor van InnoEnergy -één van de drie Knowlegde Innovation Centers opgezet door het European Institute of Technology- werken TU/e-studenten tien weken lang in groepjes van twee of drie aan een vraagstuk over energie en duurzaamheid. Ze denken na over ‘Compact heat Storage’, ‘Polygeneration in an emergency energy container’ en ‘Energy from algues’. De minor vindt voor de eerste keer plaats en is verdeeld in een onderzoeksgedeelte en een marktgedeelte. Het onderzoeksgedeelte werd vrijdag 12 november afgesloten met presentaties.
  Lees meer »
  Commissie positief over onderzoek Biomedische Technologie
  18 november 2010 - Het onderzoek van de faculteit Biomedische Technologie (BMT) is ‘zeer goed’. Dat valt te lezen in het rapport van de visitatiecommissie dat deze maand openbaar is geworden. De publicaties zijn van hoge kwaliteit en de samenwerking tussen de onderzoeksgroepen is prima georganiseerd. De onderzoeksgroepen scoren gemiddeld 4,5 punten uit 5.
  Lees meer »