spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

  Rector Hans van Duijn over omslag bacheloronderwijs:
  “Dit wordt een revolutie op onderwijsgebied, waarbij iedereen nodig is”

  12 mei 2011 - Alle hens aan dek voor het onderwijs aan de TU/e. De instroom stokt, terwijl die de komende jaren juist sterk omhoog moet. Kleine opleidingen komen daarmee in de gevarenzone. Daarnaast zijn de rendementscijfers zo beroerd dat rector Hans van Duijn ze tijdens de dies op 28 april niet durfde te noemen. Zijn boodschap was duidelijk: er moeten zeer snel wezenlijke veranderingen in het bacheloronderwijs worden doorgevoerd. Een taskforce heeft de afgelopen drie maanden hard gewerkt aan een plan dat het onderwijs voor bredere groepen aantrekkelijker moet maken.


  Lees meer »
  2011x5: 55ste dies van de TU/e
  12 mei 2011 - Bij een speciale verjaardag hoort een speciaal feest. De TU/e verjaarde op donderdag 28 april voor de 55ste keer. Het cortège van hoogleraren ging door de binnenstad naar de Catharinakerk, waar drie eredoctoraten werden uitgereikt tijdens de diesviering. Rector Hans van Duijn luidde de noodklok over het onderwijs aan de TU/e (zie de pagina’s 10/11), maar niet alles was even serieus: op de Markt werd twee avonden lang een feestje gevierd voor heel Eindhoven. Een terugblik in beeld.
  Een bomvolle Markt.
  Lees meer »

  Best Innovator Group Award: de derde ronde

  12 mei 2011 - Woensdag 18 mei vindt de laatste voorronde plaats van de BIG (Best Innovator Group) Award. De faculteiten Technische Natuurkunde, Electrical Engineering en Scheikundige Technologie gaan dan de strijd aan voor een plek in de finale. Om de BIG Award uiteindelijk te winnen, moeten de onderzoekers de jury en het publiek ervan overtuigen dat zij de meest veelbelovende jonge groep van de TU/e vertegenwoordigen. In de finale -op 16 november- komt de winnaar van deze laatste ronde Bert Blocken van Building Physics en Michael Boot van Combustion Technology tegen in de strijd om een promovendus voor hun vakgroep.
  Jom Luiten, op achtergrond promovendus Thijs van Oudheusden. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »